• Aleph News a făcut o cerere către Institutul Naţional de Statistică, a fost retrimisă la Ministerul Dezvoltării şi ulterior la Ministerul Agriculturii
  • Guvernul nu are date cu privire la numărul de pieţe închise
  • În Parlament s-a aprobat o lege ca pieţele să fie redeschise

Guvernul a închis piețele acum aproape o săptămână, dar nici acum executivul nu ştie câte pieţe sunt închise. Deci, nici nu are cum să calculeze impactul.

Sorina Matei, jurnalist Aleph News: „Noi ne-am îndreptat acum patru zile către Institutul Naţional de Statistică, am pus două întrebări simple: Câte pieţe sunt în România şi care este valorea tranzacţiilor în aceste pieţe. Mai întâi, INS ne-a îndreptat spre site-ul său, aceste date nu existau. Ulterior am făcut o solicitare oficială, ne-au promis că ne vor ajuta, ne-au sunat şi ne-au spus că nu au aceste date, astfel că cererea a fost redirecţionată către Ministerul Dezvoltării.

Ion Ştefan, ministrul dezvoltării, ne-a spus că am putea cere noi datele de la peste 3.000 de primării din România, a vorbit din nou cu INS, INS a retransmis solicitarea noastră către Ministerul Agriculturii, iar astăzi am aflat că nici Ministerul Agriculturii nu are aceste date şi nici nu vrea să spună că nu are aceste date, astfel că nu ne-au dat niciun răspuns. Nici colegilor de la Ziarul Financiar nu le-au răspuns.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Nimeni nu ştie. S-a spus de la Guvern că aceste pieţe sunt focare. Statele europene au găsit alte soluţii pentru rezolvarea aceastei situaţie, nu închiderea lor totală. Am aflat cu certitudine că Guvernul nu are aceste date, astfel nu se poate calcula impactul real. În paralel, în Parlament s-a aprobat o lege ca pieţele să fie redeschise, însă încă nu a fost aprobată de preşedinte, prin urmare nu a intrat în vigoare. Probabil se întârzie pentru ca pieţele să fie închise pe o perioadă de 30 de zile”.