• Guvernul israelian a aprobat acordul dintre Israel și Emiratele Arabe
  • Parlamentul va da votul de ratificare, joi
  • Palestinieii consideră acordul un act de trădare

Acordul istoric dintre Israel și Emiratele Arabe Unite a fost aprobat.
Documentul a fost scris de Guvernul israelian, înainte de votul de confirmare al Parlamentului de joi.

Premierul Benjamin Netanyahu a spus că a vorbit cu prințul moștenitor din Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed Al Nahyan, despre proiectele pe care le vor dezvolta împreună.

Și șeicul Mohammed bin Rashid, primul-ministru al Emiratelor, a scris pe Twitter că au discutat despre „perspectivele păcii și necesitatea stabilității“.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului: „În weekend, am vorbit cu prietenul meu, Prințul Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed. L-am invitat în Israel, iar el m-a invitat în Abu Dhabi. Dar înainte de asta, o delegație din Israel va veni aici, iar o delegație a noastră va merge în Emirate. Am vorbit despre cooperare, facem progrese în acest sens – investiții, turism, energie, tehnologie și alte domenii. Vom coopera, de asemenea, și deja colaborăm în lupta împotriva pandemiei“.

Acordurile de normalizare i-au revoltat, însă, pe palestinieni, care le consideră o trădare. Și Bahrainul a semnat, de asemenea, un acord, pe 15 septembrie la Casa Albă pentru normalizarea relațiilor cu Israel.

Emiratele și Bahrainul sunt a treia și a patra țară care semnează un astfel de acord istoric cu Israelul.