Guvernul israelian a aprobat acordul istoric dintre Israel și Emiratele Arabe

Guvernul israelian a aprobat acordul istoric dintre Israel și Emiratele Arabe

Guvernul israelian a aprobat acordul istoric dintre Israel și Emiratele Arabe

Acordul istoric dintre Israel și Emiratele Arabe Unite a fost aprobat.
Documentul a fost scris de Guvernul israelian, înainte de votul de confirmare al Parlamentului de joi.

Premierul Benjamin Netanyahu a spus că a vorbit cu prințul moștenitor din Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed Al Nahyan, despre proiectele pe care le vor dezvolta împreună.

Și șeicul Mohammed bin Rashid, primul-ministru al Emiratelor, a scris pe Twitter că au discutat despre „perspectivele păcii și necesitatea stabilității“.

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului: „În weekend, am vorbit cu prietenul meu, Prințul Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed. L-am invitat în Israel, iar el m-a invitat în Abu Dhabi. Dar înainte de asta, o delegație din Israel va veni aici, iar o delegație a noastră va merge în Emirate. Am vorbit despre cooperare, facem progrese în acest sens – investiții, turism, energie, tehnologie și alte domenii. Vom coopera, de asemenea, și deja colaborăm în lupta împotriva pandemiei“.

Acordurile de normalizare i-au revoltat, însă, pe palestinieni, care le consideră o trădare. Și Bahrainul a semnat, de asemenea, un acord, pe 15 septembrie la Casa Albă pentru normalizarea relațiilor cu Israel.

Emiratele și Bahrainul sunt a treia și a patra țară care semnează un astfel de acord istoric cu Israelul.

Exit mobile version