• Guvernul italian are în vedere plafonarea preţurilor la testele de Covid-19.
  • Astfel, testele vor putea să devină mai accesibile populației.
  • Italia a intrat în al patrulea val pendemic.

Pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în Italia, Guvernul de la Roma intenționează să plafoneze prețurile la testele de coronavirus, a menţionat un oficial de la Roma, citat de Reuters.

În momentul de față, italienii plătesc aproximativ 22 de euro pentru un test rapid, în farmacii, iar regiunile din peninsulă au acceptat deja ideea prețurilor mai scăzute pentru aceste teste. Secretarul de stat pentru sănătate Andrea Costa a declarat, vineri, pentru postul privat La7, că ordinul la care lucrează comisarul extraordinar pentru criza sanitară stipulează un preţ maxim de 6 sau 7 euro pentru un test.

Din 6 august, vor intra noi restricții în vigoare în Italia. Guvernul a impus obligația prezentării unui rezultat negativ la un test nu mai vechi de 48 de ore la intrarea în restaurante, evenimente sportive desfăşurate în interior sau muzee.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Varianta Delta a noului coronavirus reprezenta la 20 iulie 94,8% din cazurile de contaminare raportate în Italia, iar pe 22 iunie acest procent era de 22,7%, arată datele Institutului naţional de sănătate (ISS) din Italia.