Guvernul nu vrea să dubleze alocațiile și va ataca legea la CCR. Orban, către parlamentari: Nu mai votați pomeni

  • Dublarea alocațiilor nu mai este așa sigură, după ce Orban a anunțat că Guvernul vrea să atace legea la CCR
  • Parlamentul a respins OUG care prevedea amânarea dublării alocațiilor pentru copii până la 1 august
  • Orban, către parlamentari: Nu mai votaţi pomeni. Aruncaţi economia în haos

Te gândeai că alocaţia copilului tău se va mări? Premierul Ludovic Orban a anunţat că ia în calcul un atac la Curtea Constituţională pe legea care dublează alocaţiile copiilor. El a făcut apel la parlamentari să „nu mai voteze pomeni”, fiindcă aruncă economia în haos.

„Suntem în analiză (cu privire la posibilitatea de a ataca dublarea alocaţiilor copiilor la CCR – n.r.). Noi suntem un Guvern responsabil. Tot ceea ce votează Parlamentul de o bună bucată de timp nu are nicio legătură cu realitatea economică din România – noi şi noi acte normative care generează scăderi de venituri, care generează noi cheltuieli şi care riscă să arunce România în haos. Nu e normal. Fac apel la responsabilitate către membrii Parlamentului – nu mai votaţi astfel de acte normative, nu mai votaţi pomeni, nu mai votaţi creşteri de cheltuieli pentru care nu există resurse financiare”, a declarat Ludovic Orban.

Ştiai deja că România nu e printre ţările europene cu cea mai bună situaţie economică. Dar ştii de ce? Orban spune că greaua moştenire de la PSD.

„România se află într-o situaţie mai dificilă faţă de alte ţări europene, pentru că am moştenit un deficit şi grave dezechilibre economice care au fost provocatede guvernările anterioare şi expunerea noastră la criză e mult mai mare. Dacă nu suntem prudenţi, dacă nu gândim fiecare măsură, dacă nu chibzuim fiecare pas, riscăm să provocăm o gravă criză economică. Toate măsurile luate de noi au ţinut economia la un nivel de activitate mulţumitor. Efectele crizei economice provocate de epidemie nu sunt aşa de mari cum arătau estimările”, a mai spus premierul.

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă şi 98 de abtineri.