• Guvernul olandez a spus miercuri că nu va sfătui publicul să poarte măşti pentru a încetini răspândirea coronavirusului, afirmând că eficacitatea lor nu a fost dovedită.
  • Decizia a fost anunţată de ministrul pentru Îngrijiri Medicale , Tamara van Ark, după o revizuire a Institutului Naţional pentru Sănătate (RIVM).
  • În schimb, guvernul va încerca să implementeze măsuri pentru respectarea regulilor de distanţare socială după o creştere a cazurilor de coronavirus din ţară.

Întrucât din perspectivă medicală nu există o eficienţă dovedită a măştilor, Cabinetul a decis că nu va exista nicio obligaţie naţională pentru purtarea măştilor”, a spus Van Ark, scrie Reuters.

Decizia limitează tendinţa, deoarece multe ţări europene au făcut ca măştile să devină obligatorii în magazine sau în zone aglomerate în aer liber.

Şeful RIVM, Jaap van Dissel, a declarat că organizaţia este conştientă de studiile care arată că măştile ajută la încetinirea răspândirii bolii, dar nu a fost convins că vor ajuta în timpul focarului actual de coronavirus din Olanda. El a susţinut că purtarea de măşti în mod incorect, alături de tendinţa de a respecta mai puţin distanţare socială când ai o mască, ar putea creşte riscul de transmitere a bolii.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

În prezent, masca este necesară numai pentru transportul public în Olanda şi în aeroporturi.

Vestea vine în condițiile în care cazurile olandeze au crescut constant de la 1 iulie, când guvernul a anunţat o reducere a măsurilor de carantină.