• Guvernul olandez trimite în vacanță 200 de cetățeni
  • Până acum s-au înscris 25.000 de oameni care vor să petreacă 8 zile în Grecia

Guvernul olandez trimite în vacanță 200 de cetățeni. Totul face parte dintr-un experiment prin care încearcă să vadă cum poate fi făcut turism și în pandemie.

Până acum s-au înscris 25.000 de oameni care vor să petreacă 8 zile în Grecia. Oferta este foarte atractivă. Este vorba de un pachet în valoare de 399 de euro, oferit printr-o firmă de turism, și include un sejur de 8 zile în insula Rhodos.

Sunt însă și neajunsuri. Olandezii nu vor avea voie să părăsească zona hotelului și vor sta 10 zile în carantină la întoarcere acasă. Chiar dacă nu e o vacanță ca pe vremuri s-au înscris aproape 25.000 de doritori.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Agenția Sunweb oferă 187 de bilete pentru persoanele cu vârste între 18 și 70 de ani. Acestea vor fi selecționate în funcție de criteriile stabilite de autorități și vor avea un hotel întreg la dispoziție.

Înainte de plecare și la sosire, toți călătorii vor fi testați pentru Covid-19 și cei care se îmbolnăvesc în timpul călătoriei vor sta în carantină într-un hotel din Grecia, dar pe banii companiei.

Nu este primul test realizat de olandezi, care organizează mâine un meci de fotbal cu 5.000 de spectatori între Olanda și Letonia. Aceste experimente au început în februarie. Au avut loc până acum și festivaluri de muzică de 2 zile, monitorizate de cercetători.

Cel puțin 6.000 de oameni au fost implicați în aceste experimente până acum, după ce au fost testați negativ și doar 5 persoane s-au îmbolnăvit în acele zile.

Olanda a înregistrat peste 16.500 de morți, dar dorința cetățenilor de a petrece ca înainte este mult mai puternică decât teama de virus.