• Guvernul Ludovic Orban a fost demis

  • Moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR a primit 261 de voturi pentru și 139 împotrivă.

După 3 ore de dezbatere, Guvernul Orban, învestit cu 240 de voturi a fost dat jos cu 261. Senatorul PNL, Carmen Eleonora Hărău, a votat moțiunea de cenzură. Desemnarea de către preşedinte a unui candidat pentru prim-ministru este primul pas care urmează a fi făcut în actualul context, iar în funcţie de concluzia la care se ajunge la consultările de la Cotroceni, se poate merge fie pe instalarea noului Guvern, fie pe procedura care duce la anticipate.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Potrivit Constituției, de acum Guvernul Orban îndeplineşte doar actele necesare pentru treburile administrative până la depunerea jurământului de către membrii noului cabinet.

Nu mai poate adopta ordonanțe simple sau de urgență și are puteri limitate. Președintele Klaus Iohannis este cel care va desemna un nou premier, care va trebui supus votului din Parlament.

Marcel Ciolacu: ”În acest moment guvernul Orban a căzut. Este un pas foarte mare pentru democrație, economie și pentru sănătatea românilor. A fost o mobilizare. Până acum nu s-a întâmplat așa ceva, să treacă o moțiune cu un asemenea scor. S-au trezit mulți colegi, îănseamnă. În acest moment e o criză provocată de domnul Orban și PNL. Așteptăm să fim chemați la consultări de președintele României”.

El a mai spus că va avea o discuție cu liderul ProRomânia, Victor Ponta, pentru o propunere comună de prim-ministru.

Ludovic Orban: „ Un parlament dominat de forțe retrograde, așa cum i-am numit parlamentari născuți din pixul lui Dragnea, care au călcat în picioare democrația și interesele României, a decis astăzi, prin moțiune de cenzură, căderea Guvernului pe care îl condus. Așa cum am spus înainte de moțiune, Guvernul cade în picioare”.

Declarații susținute de premierul Ludovic Orban după votarea moțiunii de cenzurăPublicată de Partidul Naţional Liberal pe Miercuri, 5 februarie 2020

Ludovic Orban s-a dezlănțuit în Plenul Parlamentului: Sunteţi născuţi din pixul lui Dragnea. VIDEO

Orban: Sunteţi parlamentari născuţi din pixul lui Dragnea Orban: Voi ati emis OUG 13 noaptea ca hoţii ca să scăpaţi de pedeapsă, noi am emis OUG pentru a da o masă caldă în şcoli Orban: Aţi promis miere, aţi dat venin românilor Ludovic Orban, premierul României: ”Sunteţi parlamentari născuţi din pixul lui Dragnea şi nu veţi […]

Read more

Cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate de Guvern. Avocatul Poporului: „O gravă abatere de la Constituţie”. Explicațiile lui Orban

Parlamentul dezbate și votează moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR. Marcel Ciolacu a afirmat că sunt ”suficiente” voturi pentru aprobare, în timp ce Ludovic Orban a spus nu are șanse să treacă, dacă nu intervin repoziționări a unor „actori politici”.

Read more