Guvernul Orban a salvat ratingul de țară. Cine este vinovat pentru previziunile negative asupra economiei

Guvernul Orban a salvat ratingul de țară. Cine este vinovat pentru previziunile negative asupra economiei Sursa Foto: Profimedia
  • Liberalii susţin că Guvernul Orban a salvat ratingul de ţară
  • Ei aruncă vina pe social-democraţi pentru previziunile negative asupra economiei
  • Agenţia de rating Standard & Poor’s a menţinut ratingul de ţară al României. Ei cred că economia va scădea cu 5,5% în 2020

PSD găseşte Guvernul PNL vinovat pentru previziunile negative ale agenţiei Standard & Poor’s asupra ratingului de ţară, iar liberalii aruncă vina înapoi.

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, afirmă că Guvernul a salvat acest rating, dar social-democraţii „bagă România în faliment”

„Guvernul Orban a salvat ratingul de ţară in timp ce PSD vrea să bage Romania în faliment. Ca urmare a măsurilor luate rapid de Guvernul Orban pentru a contracara efectele economice negative provocate de pandemia Covid şi pentru modul responsabil de gestionare a finanţelor publice, România rămâne o ţară recomandată pentru investiţii de agenţiile internaţionale de rating”, a scris Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, pe Facebook.

Dancă acuză că „riscul de ţară al României rămâne PSD” care vrea să bage România în faliment prin măsuri populiste adoptate în Parlament, în timp ce guvernarea PNL a salvat ţara din criza sanitară şi a câştigat încrederea românilor şi a investitorilor.

Agenţia de rating Standard & Poor’s a menţinut ratingul de ţară al României. Decizia reprezintă un vot de încredere pentru investitorii care se uită la Româna ca destinaţie de investiţie. Analiştii S&P cred că economia va scădea cu 5,5% în 2020.