Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă, spune președintele Klaus Iohannis, întrebat despre incendiul din Piatra Neamț.

Iohannis a fost întrebat despre faptul că în 2015 Victor Ponta și-a dat demisia din funcția de premier după tragedia din Colectiv, iar el spunea că a fost nevoie să moară oameni pentru ca Guvernul să plece.

Întrebat dacă, în contextul tragediei de la Piatra Neamț, Guvernul Ludovic Orban trebuie să plece acasă, Iohannis a răspuns: „Nu. Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă. În primul rând este un guvern în funcție de nici un an de zile și a gestionat această criză imensă. Doi: sistemul de sănătate a fost adus în această stare și găsit fără resurse, fără rezerve, de guvernele PSD-iste anterioare. Deci nu consider că Guvernul Orban trebuie să plece acasă. Dimpotrivă, Guvernul Orban și-a asumat guvernarea într-o perioadă când toți ceilalți au preferat să stea deoparte și să comenteze”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Conform șefului statului, tragedia de la Piatra Neamț arată încă o dată „felul în care PSD a tratat sistemul de sănătate și a dus aproape la faliment acest sistem”.