• Guvernul vrea să demareze o analiză amplă a sistemului fiscal.
  • Executivul vrea să identifice distorsiuni şi zone din care statul să obţină venituri.
  • Măsurile sunt prezentate în proiectul PNRR.
  • Conform documentului, se îngheaţă numărul de bunuri şi servicii la care statul percepe TVA redus.

Guvernul pregăteşte modificări în grila de impozitare. Mai exact, la impozitele pe capital şi proprietăţi. Noile modificări fac parte din angajamentul luat în faţa Comisiei Europene. În proiectul PNRR, guvernul îşi asumă eliminarea distorsiunilor excesive la impozitare.

Dan Barna, vicepremier: „În momentul de faţă, avem acel concept note şi plan de reforme care se găseşte în Planul Naţional de Redresare bineînţeles, vor fi supuse Parlamentului, pentru dezbatere, în lunile şi anii următori, evident, până în 2026.”

Premierul anunţă de luni bune că nu vor creşte taxele şi impozitele. Nici acum nu este foarte clar. Îţi transmite că se uită atent la taxele excesive. O decizie se va lua în urma unei analize atente. Vicepreşedintele CFA România este sigur că ne vom trezi cu noi taxe.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Florin Cîțu, prim-ministru: „Pentru a şti exact la ce ne referim trebuie să facem o analiză şi să vedem care sunt excesive, care sunt peste medie, aceşti stimuli care sunt peste medie şi apoi vom lua o decizie.”

Adrian Codîrlașu, vicepreşedinte CFA România: „Ne putem aştepta la taxe şi deja sunt menţionate în documentul cu Uniunea Europeană, pe capital şi pe proprietăţi. Odată ce se agrează cu Uniunea Eurpeană un anumit document, acela va rămâne”