• Ministrul britanic pentru afaceri și energie a dezvăluit astăzi prima strategie a țării privind hidrogenul.
  • De astăzi începe revoluția hidrogenului în Marea Britanie.
  • Trecerea la hidrogen pentru o mai mare parte din consumul de energie va fi vitală pentru atingerea obiectivului britanic de a avea emisii nete zero până în 2050.

Guvernul Regatului Unit și-a declarat ambiția de a dezvolta în această țară o industrie a hidrogenului cu emisii reduse de carbon, scrie Motorfinanceonline.com.

Kwasi Kwarteng, ministrul britanic pentru afaceri și energie, a dezvăluit astăzi prima strategie a țării privind hidrogenul, care prezintă modul în care administrația va colabora cu mediul de afaceri pentru a atinge obiectivele climatice ale țării pentru 2030.

„Ziua de astăzi marchează începutul revoluției hidrogenului în Marea Britanie. Această sursă de energie curată, produsă în țara noastră, are potențialul de a transforma modul în care ne alimentăm viețile și va fi esențială pentru a combate schimbările climatice și pentru a ajunge la Net Zero”, a declarat ministrul britanic pentru afaceri și energie.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Având potențialul de a furniza o treime din energia Regatului Unit în viitor, strategia noastră poziționează Regatul Unit pe primul loc în cursa globală pentru dezvoltarea tehnologiei hidrogenului și pentru a profita de miile de locuri de muncă și de investițiile private care vin odată cu aceasta.”

Potrivit Comitetului independent pentru schimbări climatice din Regatul Unit, trecerea la hidrogen pentru o mai mare parte din consumul de energie va fi vitală pentru atingerea obiectivului britanic de a avea emisii nete zero până în 2050.

Conform administrației, o economie bazată pe hidrogen ar putea valora 900 de milioane de lire sterline până în 2030 și ar produce peste 9.000 de locuri de muncă, cu intenția de a se îmbunătăți și mai mult înainte de 2050.

Hidrogenul are potențialul de a juca un rol semnificativ în industriile mari consumatoare de energie, cum ar fi industria chimică, rafinăriile și generarea de energie, precum și în sprijinirea sectoarelor de transport maritim și de transport în tranziția lor de la combustibilii fosili.

La începutul acestui an, guvernul a anunțat un sprijin de 30 de milioane de lire sterline pentru tehnologia hidrogenului și a vehiculelor electrice.

Planul este unul cu „două căi” pentru a facilita tehnologiile avansate, precum și un studiu privind infrastructura de hidrogen.

Participarea industriei pentru a stabili standarde privind utilizarea hidrogenului și publicarea unei strategii de punere în aplicare a dezvoltării sectorului hidrogenului la începutul anului 2022.

Planul va sublinia modul în care guvernul va ajuta întreprinderile să își asigure posibilitățile, expertiza și profesiile din rețeaua de distribuție a hidrogenului.

Guvernul a planificat să introducă teste de încălzire cu hidrogen, care vor contribui la fundamentarea politicii statului privind rolul hidrogenului în decarbonizarea energiei termice în 2026.

Dacă studiile vor fi eficiente, hidrogenul ar putea fi utilizat pentru a contribui la decarbonizarea încălzirii în Marea Britanie.

Strategia privind hidrogenul este unul dintre mai multe documente publicate de guvern înainte de Summitul ONU privind clima COP26, care va avea loc la Glasgow în luna noiembrie a acestui an.

Strategia de decarbonizare industrială, strategia de decarbonizare a transporturilor și acordul de tranziție pentru Marea Nordului au fost publicate, iar strategiile privind energia termică și clădirile și Net Zero vor fi prezentate în acest an.