Guvernul României a alocat peste 470 de milioane de lei pentru peste 100 de primării

PALATUL VICTORIA-BUCURESTI - NOAPTEA ANULUI NOU - 2021 - CORONAVIRUS Sursa: Hepta
  • Guvernul a alocat, din Fondul de rezervă, peste 470 de milioane de lei unor primării pentru acoperirea costurilor serviciilor de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor.
  • Din fondul de rezervă sunt alocați bani și pentru plata unor datorii legate de serviciile de termoficare şi a unor cheltuieli ale proiectelor comunităţilor locale.

Guvernul a aprobat vineri dimineaţă Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021 pentru unele unităţi administrativ-teritoriale.

„Prin acest act normativ s-a alocat suma de 476,5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, la solicitarea unor unităţi administrativ-teritoriale. Vor beneficia de finanţare 105 unităţi administrativ-teritoriale din toate judeţele. Fondurile se alocă pentru acoperirea costurilor serviciilor de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor, pentru plata unor datorii legate de serviciile de termoficare şi a unor cheltuieli ale proiectelor comunităţilor locale”, anunţă Executivul.

Potrivit sursei citate, Hotărârea de Guvern a avut în vedere solicitările depuse de unităţile administrativ-teritoriale la Ministerul Dezvoltării pentru anul în curs.

„Până la sfârşitul anului, Guvernul va continua să aloce fonduri unităţilor administrativ-teritoriale care au nevoie de sprijin financiar, în baza solicitărilor transmise Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. De asemenea, la nivelul Guvernului sunt în analiză solicitările pentru anul viitor transmise de Primăria Generală a Capitalei şi de alte unităţi administrativ-teritoriale, în scopul acordării subvenţiei pentru energia termică”, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.