• Guvernul României a aprobat proiectul Legii privind energia eoliană offshore, care a fost trimis spre adoptare Parlamentului.
  • Banca Mondială: România are un potențial eolian offshore de 76 GW putere instalată, fiind un mediu propice dezvoltării acestui tip de energie regenerabilă
  • Adoptarea unui cadru legislativ pentru demararea exploatării resurselor eoliene offshore ale României este un demers vital în asigurarea independenței și rezilienței energetice a României.

Guvernul României a aprobat proiectul Legii privind energia eoliană offshore, care a fost trimis spre adoptare Parlamentului. România are un potențial eolian offshore de 76 GW putere instalată, fiind un mediu propice dezvoltării acestui tip de energie regenerabilă, conform datelor Băncii Mondiale citate de minister.

„Bineînțeles, nu este o surpriză. România are resurse foarte mari. Dacă este să ne orientăm spre acestea din urmă, eoliene, bineînțeles că în zona Mării Negre sunt resurse foarte mari, peste 70GW, asta însemnând peste de ori mai mult decât resursele interne actuale ale României”, explică Silviu Gurlui, expert în energie.

Adoptarea unui cadru legislativ pentru demararea exploatării resurselor eoliene offshore ale României este un demers vital în asigurarea independenței și rezilienței energetice a României.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

Ionuț Purica, expert în energie, spune că acest tip de energie: „Are o diversitate foarte mare de resurse energetice, începând cu cărbuni, hidrocarburi, deci păcură, gaz, nuclear, hidro, evident, eoliene și fotovoltaice și o mică centrală, de 50-60 MW.

Citește și