Guvernul României acordă ajutor de urgență oamenilor afectați de inundațiile din Galați

Premierul Marcel Ciolacu a dispus sâmbătă Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Sociale să elibereze urgent ajutoare pentru persoanele din judeţul Galaţi, afectate de inundaţii.

https://media.alephnews.ro/2024/09/WhatsApp-Video-2024-09-14-at-11.11.20-1.mp4

Populaţia care suferă din cauza fenomenelor meteorologice va primi apă şi alimente (conserve de carne, legume, pateu, gem, zahăr şi cascaval) pentru o perioadă de 7 zile, 50 de locuinţe modulare, 12 grupuri sanitare, paturi şi lenjerii de pat, saci de dormit şi tot ce este necesar pentru cazarea temporară, transmite Guvernul într-un comunicat de presă.

De asemenea, 10 bărci de salvare ale Armatei vor ajunge în scurt timp în comuna Pechea din judeţul Galaţi.

https://media.alephnews.ro/2024/09/WhatsApp-Video-2024-09-14-at-16.56.16.mp4

„Am făcut o celulă de criză rapidă la Consiliul Judeţean Galaţi cu miniştrii Apărării, Internelor, Mediului. Prioritatea este salvarea de vieţi omeneşti. Avem toată logistica necesară pentru a interveni rapid, inclusiv cu elicoptere pentru situaţii de urgenţă. Vom ajuta oamenii afectaţi de inundaţii cu tot ce este necesar” , a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a mers sâmbătă la Slobozia Conachi, iar în cursul după amiezii se deplasează în comuna Pechea, o altă localitate din judeţul Galaţi, grav afectată de inundaţii.

Exit mobile version