• Nicolae Ciucă a făcut public acest program, duminică, de „Ziua Internațională a Familiei” și „Ziua Familiei Române”.
  • Programul „Family Start” se va adresa celor cu vârsta între 18 și 45 de ani. 
  • Condițiile în care vor putea fi accesate aceste credite nu au fost anunțate până în prezent.

Guvernul României are în plan un nou proiect pentru acordarea unor credite tinerelor familii pentru a organiza nunta, botezul, pentru a-și cumpăra o mașină sau pentru a plăti creșa sau grădinița copilului. Creditele ar putea fi acordate prin intermediul unui nou program, denumit „Family Start”. Conform datelor transmise de premierul Nicolae Ciucă, programul urmează să fie adoptat „în scurt timp de către Executiv.

În acest sens, ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat câți bani vor putea fi luați prin astfel de credite garantate de stat, și anume:

  • Credite în cuantum de 10.000 de euro, pentru studenţi, pentru a-şi plăti anumite nevoi personale,
  • Credite de 15.000 de euro pentru tinere familii sau pentru tineri, în general, nu neapărat constituţi într-o familie.

„Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziția unei mașini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în ședință de guvern”, a menționat Nicolae Ciucă.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

De asemenea, premierul Ciucă a adăugat că guvernul lucrează la proiectul de Lege pentru prevenirea separării copilului de familie. „Avem la dispoziție peste 50 de milioane de euro pentru crearea cadrului legislativ și construirea unei rețele de 150 de centre de zi pentru copiii vulnerabili”, a spus șeful Executivului României.

Șeful Executivului a mai spus că va urma un alt proiect, de decontare a procedurilor de fertilizare in vitro pentru familiile care nu pot avea copii, din motive medicale. „Ne dorim să oprim declinul demografic”, a spus premierul României, Nicolae Ciucă.