• Guvernul rus și-a anunțat sprijinul pentru o nouă lege care va clasifica toate hărțile care „pun la îndoială integritatea teritorială a țării” drept „materiale extremiste” .
  • Este vorba de un amendament la legea „anti-extremism” din Rusia, în fapt una dintre multele astfel de legi menite să mențină supremația dictaturii lui Putin.
  • Amendamentul prevede că „documente și imagini cartografice sau de alt fel care pun la îndoială integritatea teritorială” a Rusiei vor fi clasificate ca materiale extremiste.

Guvernul rus și-a anunțat sprijinul pentru o nouă lege care va clasifica toate hărțile care „pun la îndoială integritatea teritorială a țării” drept „materiale extremiste” a confirmat, duminică, agenția de stat TASS, citată de Reuters.

Este vorba de un amendament la legea „anti-extremism” din Rusia, în fapt una dintre multele astfel de legi menite să mențină supremația dictaturii lui Putin.

Amendamentul prevede că „documente și imagini cartografice sau de alt fel care pun la îndoială integritatea teritorială” a Rusiei vor fi clasificate ca materiale extremiste.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Această lege extrem de ambiguă, care se poate aplica organizațiilor religioase, jurnaliștilor și materialelor lor, dar și companiilor, a permis Kremlinului să oprime mai ușor orice fel de opoziție la regimul lui Putin.

Noul amendament ar fi fost propus, scrie TASS, fără să citeze vreo sursă, după ce autorii săi au observat că unele hărți care circulă în Rusia „pun la îndoială afiliația teritorială” a peninsulei Crimeea, furată de la Ucraina în 2014 și a insulelor japoneze Chishima, furate după 1945 și redenumite „Kurile”.

Cel mai probabil, noua lege urmează să includă și cele mai recente teritorii pe care Rusia încearcă să le fure, fără succes momentan, de la Ucraina – Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk. 

Separat, politicienii ruși dezbat noi pedepse pentru rușii care se opun războiului criminal al lui Putin în Ucraina și care „vor ca patria lor să se prăpădească” , așa cum a acuzat Medvedev.

Medvedev, unul dintre cei mai loiali acoliți ai lui Putin, a declarat că „în vreme de război, există reguli speciale care ne permit să acționăm împotriva trădătorilor” .

În vreme de război, mereu au fost reguli speciale. Și grupuri tăcute de oameni impecabil de neobservabili care execută aceste reguli” , a spus Medvedev.

Fost președinte și prim-ministru al Rusiei, actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate, Medvedev este unul dintre cei mai loiali locotenenți ai dictatorului rus, Vladimir Putin, iar de la începutul invaziei și-a asumat rolul de „bufon al curții” de la Kremlin, făcând unele dintre cele mai belicoase și deopotrivă ridicole afirmații.