• Guvernul spaniol a luat mai multe decizii pentru a opri creşterea accidentelor de circulaţie
  • Viteza maximă pe străzile cu o singură bandă a fost limitată la 30 de km/h
  • Numărul de puncte de penalizare pentru folosirea telefonului la volan a crescut

Guvernul spaniol a luat o decizie majoră pentru a opri creșterea accidentelor de circulație din orașe, relatează El Pais.

Executivul va limita la 30 de kilometri pe oră viteza maximă cu care toate vehiculele pot circula pe străzile cu o singură bandă, în fiecare direcție de mers, și chiar la 20 km/h circulația pe drumurile unde nu există nicio diferență clară între trotuar și drum. Limita actuală de 50 de kilometri pe oră va fi menținută numai pe drumurile cu două sau mai multe benzi în fiecare direcție.

Aceste măsuri vor fi aplicate abia peste şase luni, însă deciziile sunt finale. „Decesele în zonele urbane au crescut cu 6%”, a declarat ministrul de interne Fernando Grande Marlaska pentru a îşi susţine deciziile.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?
E GENUL MEU
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL

De altfel, guvernul a interzis şi ca trotinetele electrice să circule pe trotuar. A fost modificat şi numărul de puncte de penalizare. De exemplu, pentru folosirea telefonului la volan, un şofer este penalizat cu şase puncte. Grande Marlaska a motivat că folosirea aplicaţiei WhatsApp este una dintre principalele cauze de accident.

Totodată, punctele acumulate vor fi eliminate după doi ani, dacă în toată această perioadă nu s-a comis nicio altă infracţiune.