Ungaria interzice orice materiale care reprezintă homosexualitatea și care ar putea ajunge la copii, în școală sau în afara ei.

Partidul Fidesz, care detine controlul guvernului Ungariei, a obținut interzicerea „promovării” sexualității tinerilor în temeiul unei noi legi.

Noua legislație interzice, de asemenea, promovarea schimbării sexului în rândul minorilor, inclusiv în școli, filme sau cărți.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Modificările legale au fost aprobate de Parlament la propunerea partidului conservator al prim-ministrului Viktor Orban. Se vor interzice si discuțiile școlare pe probleme LGBT, cum ar fi schimbarea de gen și relațiile între persoane de același sex.

Mii de persoane au protestat luni la Budapesta împotriva acestei legi pe care ONG-urile o consideră asemănătoare cu propaganda anti-gay din Rusia, care din 2013 interzice „propagandă” despre relațiile sexuale netradiționale.

Guvernul Orban a redefinit căsătoria în constituție ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie și adoptarea limitată a homosexualilor. De asemenea, a interzis statutul juridic pentru persoanele transgender. La al doilea protest din această lună, după mai mult de un an de pauză din cauza coronavirusului, s-a văzut că Orban poate fi confruntat, mai ales că șase partide au decis să se alieze pentru înlocuirea guvernului său.

Viktor Orban a fost reales consecutiv din 2010 în ciuda derapajelor antidemocratice

De altfel, atât guvernul Fidesz cât și guvernul naționalist din Polonia, al partidului „Lege și justiție”, sunt anchetate oficial de UE pentru presupuse încălcări ale standardelor europene privind statul de drept. Niciuna dintre țări nu recunoaște căsătoria homosexuală și împiedică adopția pentru aceste perechi.