• DarkSide a declarat că nu a vrut să „cauzeze probleme în societate”, ci doar să „facă bani”
  • Rețeaua de conducte vizată de atac transportă aproximativ 45% din tot combustibilul Coastei de Est
  • DarkSide și-a asumat acest atac și a postat un mesaj pe DarkWeb

Gruparea responsabilă de atacul cibernetic al celei mai mare conducte de benzină din SUA, DarkSide, a declarat că nu a vrut să „cauzeze probleme în societate”, ci doar să „facă bani”, informează Business Insider.

Rețeaua de conducte a fost oprită în totalitate de către compania care o controlează, Colonial Pipeline. Această rețea transportă aproximativ 45% din tot combustibilul Coastei de Est, din Texas și până în New York.

DarkSide și-a asumat acest atac și a postat un mesaj pe DarkWeb.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

„Suntem apolitici, nu participăm la geopoitică, nu e nevoie să ne afiliem cu un anumit guvern sau să căutați alte motive. Scopul nostru e să facem bani, nu să creăm probleme pentru societate. De azi înainte vom acționa cu moderație și vom verifica fiecare companie pe care partenerii noștri vor să o cripteze pentru a evita consecințele sociale în viitor”, este mesajul postat de gruparea DarkSide.

Colonial Pipeline a declarat că, cel mai devreme, va porni din nou conductele începând cu săptămâna viitoare. Până atunci însă, combustibilul ar putea deveni mai greu de găsit și astfel prețul ar putea crește.