• Marea Britanie a acuzat un grup de hackeri ruşi că atacă organizaţii britanice, americane şi canadiene.
  • Dominic Raab, Ministrul britanic de Externe: „Este inacceptabil să spioneze munca legată de pandemie”.
  • Dmitry Peskov: „Rusia nu are nimic de-a face cu aceste încercări”.

Hackeri sprijiniţi de Rusia încearcă să fure rezultate ale cercetărilor legate de vaccinul împotriva noului coronavirus, a anunţat Centrul Naţional de Securitate Cibernetică din Marea Britanie.

Grupul este acuzat că a lansat mai multe atacuri cibernetice pentru a fura informaţii realizate de mai multe clinici din Canada, Marea Britanie şi SUA.

Ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, îţi spune că este total inacceptabil pentru serviciile de informaţii ruse să vizeze munca legată de pandemie şi declară că îşi doreşte ca toţi oamenii să beneficieze de ceea ce face Guvernul rus.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Moscova neagă, însă, acuzaţiile, iar purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitry Peskov, îţi spune că acest raport nu este susţinut de dovezi concrete: ,,Nu avem informaţii despre cine ar putea ataca companiile farmaceutice şi centrele de cercetare din Marea Britanie. Putem spune un singur lucru: Rusia nu are nimic de-a face cu aceste încercări.”

„Încercarea noastră este de a găsi un vaccin printr-o cercetare şi cred că este destul de important să încercăm cu toţii să găsim un vaccin, atât pentru oamenii noştri, cât şi pentru oamenii din întreaga lume, ca toată lumea să poată beneficia de ceea ce face guvernul rus”, a declarat Dominic Raab, Ministrul britanic de Externe.

„Acestea sunt studii definitive, care arată că vaccinurile sunt sau nu eficiente în prevenirea coronavirusului.

Este foarte probabil să avem mai multe vaccinuri COVID-19 diferite până anul viitor”, a explicat Doctorul Peter Hotez.