• Un retailer de metale preţioase a fost atacat de hackeri
  • Metoda folosită permite sustragerea datelor cardurilor clienţilor
  • Retailerul a făcut tranzacţii de 3 miliarde de dolari în ultimii ani

Retailerul JM Bullion – companie care tranzacţionează aur, argint, cupru, platină şi paladiu – a comunicat oficial că a fost victima unei importante scurgeri de informaţii.

Atacul a început în luna februarie şi a fost descoperit abia în luna iulie. După o anchetă a companiei, împreună cu experţi în securitate cibernetică, au ajuns la concluzia că în perioada atacului, cantităţi mari de informaţii sensibile despre clienţii firmei au putut fi sustrase de atacatori.

Şi cum în ultimii 8 ani, compania a făcut vânzări de peste 3 miliarde de dolari, acest atac ar putea fi unul dintre cele mai costisitoare din istorie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Modul de atac se numeşte MageCart şi nu a vizat direct clienţii companiei. Alex Bălan, expert în cybersecurity la Bitdefender a explicat în ce constă atacul de tip MageCart: „MageCart atacă magazinul. Face referinţă asupra unei platforme de plăţi online, numită Magento. Şi atacatorii încearcă să compromită această platformă. Ceea ce înseamnă că dacă noi vom face o plată online şi magazinul de unde cumpărăm foloseşte această platformă şi a fost spartă de către atacatori, există o foarte mare probabilitate ca atacatorii să ne fure datele cărţii de credit. De menţionat e ceea ce putem face pentru a ne proteja. Neapărat de vorbit cu banca şi aflat ce se întâmplă în cazul în care este furat cardul, plătit în cât mai puţine procesatoare de plăţi. Şi nu în ultimul rând, să fim cât de cât sceptici şi să ne păzim atunci când dăm click-uri pe diverse link-uri online