• Hackeri din Iran și Rusia au furat liste electorale din SUA
  • Hackerii iranieni și ruși au trimis amenințări unor cetățeni americani
  • Dezinformarea a avut ca scop compromiterea lui Donald Trump

Cât timp ai dormit, FBI a prins Rusia și Iran că încearcă să saboteze alegerile din Statele Unite. Hackeri de la Teheran și Moscova au furat liste electorale, cu nume, adrese poștale, adrese de email și afiliere politică a mii de american. Cu ajutorul lor au trimis mesaje amenințătoare unor cetățeni americani.

Au fost vizate patru state cruciale, inclusiv Florida și Pennsylvania. Amenințările erau atribuite unei grupări radicale, care promitea să pedepsească oamenii care nu îl votau pe Donald Trump. „Totul este o minciună și votul e sigur”, au spus categoric șefii FBI și DNI.

Christopher Wray, șeful FBI: Lucrăm în coordonare cu sectorul privat, cu companii din tehnologie și social media, ca să ne asigurăm că platformele lor nu sunt folosite de adversari străini.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Amintim că șeful FBI a spus încă din vară că asemenea atacuri în perioada campaniei erau previzibile. Christopher Wray a spus atunci că Iran și China fac eforturi să saboteze campania lui Donald Trump, deoarece vor să scape de el de la Casa Albă.