• Hakeem Jeffries şi-a lansat vineri candidatura la conducerea democraţilor din Camera Reprezentanţilor a SUA.
  • Dacă, aşa cum este de aşteptat, va câştiga cursa programată pentru 30 noiembrie, Jeffries, 52 de ani, va deveni primul lider de culoare al democraţilor din camera inferioară a Congresului.
  • El întruneşte preferinţele multor aleşi democraţi care consideră că succesorul lui Pelosi trebuie să reprezinte o nouă generaţie de lideri.

Hakeem Jeffries şi-a lansat vineri candidatura la conducerea democraţilor din Camera Reprezentanţilor a SUA, a doua zi după ce preşedinta Camerei, Nancy Pelosi, a anunţat că renunţă la rolul ei de lider în partid, scrie Reuters.

Vă scriu pentru a vă cere cu umilinţă sprijinul pentru poziţia de lider al democraţilor din Camera Reprezentanţilor, în condiţiile în care ne pregătim din nou să întâmpinăm acest moment” , a spus Jeffries într-un mesaj făcut public de biroul său.

Dacă, aşa cum este de aşteptat, va câştiga cursa programată pentru 30 noiembrie, Jeffries, care are 52 de ani şi reprezintă o circumscripţie din Brooklyn, New York City, el va deveni primul lider de culoare al democraţilor din camera inferioară a Congresului.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

El întruneşte preferinţele multor aleşi democraţi care consideră că succesorul lui Pelosi trebuie să reprezinte o nouă generaţie de lideri.

De altfel, însăşi Pelosi (82 de ani) şi-a exprimat încrederea în Jeffries într-un comunicat difuzat imediat după anunţul acestuia, vorbind de zorii unei noi zile” .

Nu s-au anunţat deocamdată alţi candidaţi pentru votul din 30 noiembrie.

Actualul lider al majorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, Steny Hoyer (83 de ani), a anunţat şi el joi că va renunţa la această poziţie în noua legislatură ce începe în ianuarie şi în care republicanii vor deţine majoritatea în Cameră, după alegerile din 8 noiembrie de la mijlocul mandatului”