• Hakeem Jeffries şi-a lansat vineri candidatura la conducerea democraţilor din Camera Reprezentanţilor a SUA.
  • Dacă, aşa cum este de aşteptat, va câştiga cursa programată pentru 30 noiembrie, Jeffries, 52 de ani, va deveni primul lider de culoare al democraţilor din camera inferioară a Congresului.
  • El întruneşte preferinţele multor aleşi democraţi care consideră că succesorul lui Pelosi trebuie să reprezinte o nouă generaţie de lideri.

Hakeem Jeffries şi-a lansat vineri candidatura la conducerea democraţilor din Camera Reprezentanţilor a SUA, a doua zi după ce preşedinta Camerei, Nancy Pelosi, a anunţat că renunţă la rolul ei de lider în partid, scrie Reuters.

Vă scriu pentru a vă cere cu umilinţă sprijinul pentru poziţia de lider al democraţilor din Camera Reprezentanţilor, în condiţiile în care ne pregătim din nou să întâmpinăm acest moment” , a spus Jeffries într-un mesaj făcut public de biroul său.

Dacă, aşa cum este de aşteptat, va câştiga cursa programată pentru 30 noiembrie, Jeffries, care are 52 de ani şi reprezintă o circumscripţie din Brooklyn, New York City, el va deveni primul lider de culoare al democraţilor din camera inferioară a Congresului.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

El întruneşte preferinţele multor aleşi democraţi care consideră că succesorul lui Pelosi trebuie să reprezinte o nouă generaţie de lideri.

De altfel, însăşi Pelosi (82 de ani) şi-a exprimat încrederea în Jeffries într-un comunicat difuzat imediat după anunţul acestuia, vorbind de zorii unei noi zile” .

Nu s-au anunţat deocamdată alţi candidaţi pentru votul din 30 noiembrie.

Actualul lider al majorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, Steny Hoyer (83 de ani), a anunţat şi el joi că va renunţa la această poziţie în noua legislatură ce începe în ianuarie şi în care republicanii vor deţine majoritatea în Cameră, după alegerile din 8 noiembrie de la mijlocul mandatului”