• Comisia de Supraveghere și Responsabilitate a identificat 1,3 milioane de dolari plătiți lui Hunter Biden, alții.
  • Comisia a precizat că plățile au fost efectuate, de asemenea, către James și Hallie Biden, precum și către companii asociate cu Biden.
  • Democrații au respins ancheta ca pe un atac hiperpartizan îndreptat împotriva președintelui Joe Biden.

O companie deținută de un asociat al familiei președintelui Joe Biden ar fi primit o plată electronică de 3 milioane de dolari de la o companie energetică chineză la doar câteva luni după ce mandatul de vicepreședinte al lui Biden s-a încheiat, potrivit unui raport al TheDailyMail.com.

Chiar a doua zi după ce a fost primită acea plată, contul companiei asociatului ar fi început apoi să transfere bani în trei conturi diferite ale unor membri ai familiei Biden.

Aceste informații au fost dezvăluite recent de Comisia de supraveghere a Camerei Reprezentanților, după ce Departamentul Trezoreriei a transmis rapoartele de activitate suspectă solicitate cu privire la președinte și familia sa, potrivit TheDailyMail.com.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN

Conducerea republicană a Comitetului de Supraveghere din Camera Reprezentanților ar fi solicitat aceste rapoarte de activitate suspectă, împreună cu unele documente bancare, timp de câteva luni, iar acum secretarul Janet Yellen le-a predat în cele din urmă.

Într-o declarație obținută de TheDailyMail.com, președintele Comisiei de Supraveghere, James Comer, spune că grupul său va ,,urmări traseul banilor” și va folosi informațiile nou dobândite pentru a determina dacă președintele Biden a fost vreodată compromis.

Iată care este stadiul anchetei:

,,După două luni de tergiversări, Departamentul Trezoreriei a dat acces la rapoartele de activitate suspectă pentru tranzacțiile de afaceri ale familiei Biden și ale asociaților lor” , se spune în declarație.

,,Potrivit documentelor bancare pe care le-am obținut deja, știm că o companie deținută de un asociat al lui Biden a primit un transfer de 3 milioane de dolari de la o companie energetică chineză la două luni după ce Joe Biden a părăsit vicepreședinția , ar fi adăugat Comer. ,,La scurt timp după aceea, sute de mii de dolari în plăți au ajuns la membri ai familiei Biden” .

Plata electronică de 3 milioane de dolari de la o companie chineză a fost făcută către compania lui John R. Walker, potrivit raportului, care adaugă că Walker ar fi ,,format o societate mixtă cu directorii CEFC China” . CEFC este un ,,conglomerat energetic chinez, acum în faliment” , potrivit deputatului democrat Jamie Raskin, se mai arată în raport.

Walker ar fi un asociat de afaceri al lui Hunter Biden, fiul președintelui Joe Biden. Hunter a fost implicat în mod repetat în scandaluri și mulți critici cred că s-a folosit de poziția politică a tatălui său în afaceri de afaceri în străinătate pentru a face bani. Echipa de avocați a lui Hunter a respins recent o cerere a Comitetului de Supraveghere pentru documente și comunicări legate de afacerile sale, spunând că este un ,,cetățean privat”.

Când au fost efectuate plățile?

Raskin a dezvăluit duminică că, de atunci, Comitetul de Supraveghere a citat Bank of America solicitând documente legate de Walker, potrivit CNN. De asemenea, se pare că au fost citate în mod discret, în valoare de 14 ani, înregistrări bancare ale altor asociați de afaceri implicați în CEFC.

Raskin a dezvăluit aceste informații într-o scrisoare de protest, potrivit New York Post, și a calificat citația drept ,,extrem de amplă” , cu ,,justificare limitată”.

Conform cronologiei lui Comer, cea mai mare parte a plăților au fost făcute după ce Joe Biden a părăsit vicepreședinția.