• USR-PLUS a cerut ca ședința să fie condusă de șefa Senatului, Anca Dragu.
  • USR-PLUS nu este de acord ca ședința să fie condusă de Florin Roman (PNL), cel căruia Ludovic Orban i-a delegat atribuțiile.
  • Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, a vrut ca el să conducă ședința, și a refuzat să îi dea cuvântul Ancăi Dragu.
  • Florin Roman voia ca moțiunea să nu mai fie citită.
  • Parlamentarii AUR au reacționat, iar unul dintre membrii formațiunii i-a aruncat chiar foile în față lui Florin Roman.
  • În urma scandalului, Florin Roman a părăsit sala.

Un scandal a izbucnit, joi, în Parlament după ce vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, a ignorat cererea USR PLUS de a se introduce pe ordinea de zi a ședinței stabilirea calendarului moțiunii de cenzură.

„În temeiul art 20 din regulamentul ședințelor comune, în calitate de lider de grup, vă rog, dle președinte de ședință, adăugarea unui nou punct, punctul 1 – stabilirea calendarului moțiunii de cenzură. Suntem în cadru constituțional. Azi citim moțiunea de cenzură. După 3 zile moțiunea trebuie dezbătută și votată”, a cerut Ionuț Moșteanu.

Președintele de ședință, liberalul Florin Roman, i-a cerut lui Moșteanu să evoce motivele excepționale pentru care a făcut solicitarea.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Un motiv mai temeinic decât Constituția României nu poate exista pentru niciun român și pentru niciun parlamentar”, a replicat Moșteanu.

Roman a refuzat propunerea USR PLUS, motivând că motivul invocat a fost discutat și în ședința BPR de joi dimineață.

Supus la vot, în opoziția parlamentarilor USR PLUS, proiectul ordinii de zi, fără punctul referitor la stabilirea calendarului moțiunii de cenzură, a fost adoptat cu 191 de voturi „pentru” și 25 „contra”.

Președintelui de ședință, Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților căruia Ludovic Orban i-a delegat atribuțiile, i s-a cerut să predea conducerea ședinței președintelui Senatului, Anca Dragu.

„Îl rog pe dl Roman să părăsească sala, să o lase pe dna Dragu să conducă ședința”, a cerut Moșteanu.

Florin Roman a declarat închisă ședința și a părăsit sala plenului.

Anca Dragu a redeschis ședința, locul lui Florin Roman fiind luat de alt vicepreședinte al Camerei Deputaților, Cristina Prună.

Supusă din nou la vot, propunerea lui Moșteanu a fost respinsă.