În Iowa, primul stat american unde reprezentanţii Partidului Democrat au votat pentru desemnarea candidatului la preşedinţia SUA, rezultatele întârzie semnificativ să apară.
  • Bernie Sanders, Elizabeth Warren, Pete Buttigieg și Joe Biden sunt în cursa pentru a fi desemnați contracandidatul lui  Donald Trump la alegerile din noiembrie.
  • Rezultatele nu au apărut nici la 4 ore de la startul votului deoarece s-au înregistrat „neconcordanţe” la raportarea datelor.
  • Democraţii au precizat că scrutinul nu a fost viciat de hackeri sau de modificarea datelor înregistrate.

Haos în Iowa unde filiala Partidului Democrat a anunțat că probleme tehnice privind „raportarea” au împiedicat publicarea rezultatelor primului scrutin din cadrul cursei pentru selectarea unui candidat prezidențial al democraților, care în luna noiembrie se va confrunta cu republicanul Donald Trump.

Democrații au explicat că rezultatele vor apărea în cursul zilei de marți. Cu toate acestea mai mulți candidați s-au anunțat victorioși, printre care și senatorul Bernie Sanders.

O purtătoare de cuvânt a precizat că se folosesc fotografii ale rezultatelor şi documente pentru validarea acestora, iar aplicaţia pentru consemnarea cifrelor nu a fost scoasă din funcţiune.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Democrații din Iowa au schimbat modul în care raportează rezultatele ca urmare a criticilor venite din partea susținătorilor lui Bernie Sanders în 2016. Anul acesta, partidul intenționează să anunțe rezultatele brute ale celor două tururi de scrutin. În trecut, oficialii anunțau doar numărul delegaților.

Schimbarea a deschis posibilitatea ca mai mulți candidați să poată revendica victoria, dacă câștigătorul din primul tur pierde teren în turul final. Cu toate acestea, al doilea tur de vot va determina în continuare numărul delegaților alocați fiecărui candidat.

Procesul de nominalizare a democratului care va fi contracandidatul lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie va dura câteva luni și presupune aproximativ 1.700 de „caucus”-uri sau adunări în care democrații s-au grupat pentru a-şi desemna candidatul în două tururi de scrutin.

Înaintea alegerilor primare, cei mai bine plasaţi în competiţia din Partidul Democrat erau, conform sondajelor, Bernie Sanders, fostul vicepreşedinte Joe Biden, Pete Buttigieg – fost primar al oraşului South Bend din statul Indiana – şi senatoarea Elizabeth Warren.