• 4.600 de zboruri au fost anulate la nivel mondial.
  • În Statele Unite ale Americii, peste 2.600 de zboruri au fost anulate.
  • Vremea nefavorabilă și creșterea numărului de cazuri Omicron afectează transportul aerian.

Haos pe aeroporturile din SUA din cauza vremii și a Omicron. FlightAware precizează că peste 2.600 de zboruri au fost anulate în SUA și aproape 4.600 la nivel mondial. Călătoriile aeriene continuă să fie grav perturbate în Statele Unite, vremea nefavorabilă din anumite zone ale țării adăugându-se la impactul unei creșteri a infecțiilor cu COVID-19 alimentate de varianta Omicron.

În SUA au fost anulate sâmbătă 2.604 zboruri, mai mult de jumătate din cele 4.529 de zboruri anulate la nivel mondial, la scurt timp după ora 16:30 (21:30 GMT), potrivit site-ului de monitorizare FlightAware. În rândul transportatorilor internaționali, China Eastern a anulat peste 500 de zboruri, adică aproximativ un sfert din totalul său, iar Air China a anulat peste 200 de zboruri, adică o cincime din programul său, potrivit FlightAware.

Anulările din SUA reprezintă cel mai mare număr de zboruri într-o singură zi de la puțin timp înainte de Crăciun, când companiile aeriene au început să anunțe lipsa de personal ca urmare a creșterii numărului de infecții cu COVID în rândul echipajelor. Cea mai afectată companie aeriană americană a fost Southwest, care a fost nevoită să anuleze 450 de zboruri la nivel național sau 13% din programul său de zbor, potrivit site-ului. Este haos pe aeroporturile din SUA din cauza vremii și a Omicron.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

American Airlines și Delta Air Lines au anulat peste 200 de zboruri fiecare, iar United Airlines a anulat peste 150. Aeroporturile din Chicago au fost afectate în mod deosebit din cauza vremii dificile, o furtună de zăpadă fiind așteptată în zonă sâmbătă după-amiază și până în cursul nopții.

Peste 800 de zboruri au fost anulate la Aeroportul O’Hare și peste 250 la Aeroportul Midway. Peste 12.000 de zboruri americane au fost anulate din 24 decembrie.

Companiile aeriene spun că iau măsuri pentru a reduce numărul de anulări. United se oferă să plătească piloților un salariu triplu sau mai mare decât cel obișnuit pentru a prelua zborurile deschise în cea mai mare parte a lunii ianuarie. Spirit Airlines a ajuns la un acord cu Asociația însoțitorilor de zbor pentru plata dublă a personalului de cabină până marți, a declarat o purtătoare de cuvânt a sindicatului.