Harry și William se vor alătura regelui Charles al III-lea în procesiunea sicriului reginei, care părăsește pentru ultima oară Palatul Buckingham

william și harry
  • Monarhul va părăsi pentru ultima dată reședința sa de lungă durată din Londra într-o procesiune care va începe miercuri la ora 14.22.
  • Pe lângă cei doi fii ai săi, noului rege i se vor alătura frații săi – ducele de York, prințesa regală și contele de Wessex.
  • William și Harry au făcut front comun cu soțiile lor, Kate Middleton și Meghan Markle, în timpul unei mari plimbări de sâmbătă.

Prințul Harry și prințul William vor merge alături de tatăl lor, regele Charles al III-lea al Marii Britanii, în timp ce vor urma sicriul reginei de la Palatul Buckingham până la Westminster Hall, unde defunctul monarh va fi depus în stare de veci.

În urma decesului reginei Elisabeta a II-a la Castelul Balmoral, aceasta a stat în stare de veci timp de 24 de ore la Catedrala St Giles din Edinburgh, înainte ca sicriul ei să fie primit marți seară la Palatul Buckingham de către copiii, nepoții și soții lor, în timp ce mulțimea de persoane în doliu își aducea omagiile în fața porților.

După ce va fi depus peste noapte în Bow Room, o cameră din aripa de vest a palatului folosită de regină pentru a găzdui lideri mondiali, monarhul va părăsi pentru ultima dată reședința sa de lungă durată din Londra într-o procesiune care va începe miercuri la ora 14.22.

Pe lângă cei doi fii ai săi, noului rege i se vor alătura frații săi – ducele de York, prințesa regală și contele de Wessex – pentru a urma sicriul pe jos prin centrul Londrei până la cea mai veche clădire de pe domeniul parlamentar, Westminster Hall. regina consort, prințesa de Wales, contesa de Wessex și ducesa de Sussex vor călători cu mașina.

Fiul prințesei Anne, Peter Phillips, soțul ei, viceamiralul Sir Tim Laurence, ducele de Gloucester și contele de Snowdon vor merge, de asemenea, în procesiune. Se așteaptă ca aceasta să ajungă la Palatul Westminster în jurul orei 15:00, după care Arhiepiscopul de Canterbury va conduce o scurtă slujbă, însoțit de Decanul de Westminster.

William și Harry au făcut front comun cu soțiile lor, Kate Middleton și Meghan Markle, în timpul unei mari plimbări de sâmbătă, în care au vorbit cu mulțimile adunate pentru a-i aduce un omagiu bunicii lor. relația dintre frați a părut tulbure în ultimii ani, dar moartea bunicii lor i-a văzut unindu-se în mod neașteptat atunci când au privit omagiile florale lăsate regretatei regine la Castelul Windsor.

William, Kate, Harry și Meghan au sosit în același vehicul și i-au salutat pe binevoitori timp de aproximativ 40 de minute înainte ca William să urce pe scaunul șoferului din Audi, cu soția sa pe scaunul pasagerului, iar fratele și cumnata sa în spate.