• În timp ce președintele rus Vladimir Putin intensifică retorica războiului nuclear, acestea sunt cele mai sigure locuri din lume pentru a călători în cazul în care trebuie să căutăm adăpost.
  • Iată o listă de opțiuni cu cele mai sigure locuri de pe Pământ în cazul în care se declanșează al treilea război mondial.
  • Harta cu cele mai sigure zone din lume pentru a supraviețui unui război nuclear – de la buncăre la insule tropicale.

În fața unei serii umilitoare de înfrângeri din partea armatei mult mai mici a Ucrainei, liderul rus Vladimir Putin a intensificat din nou retorica nucleară. Președintele SUA, Joe Biden, a reacționat cu furie la amenințările lui Putin de a folosi arme nucleare, promițând că va continua să sprijine Ucraina în fața mobilizării parțiale” a Rusiei și a planurilor de anexare a mai multor regiuni ucrainene.

Între timp, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că este vital să profite de recentele sale victorii și să alunge Rusia din Ucraina pentru totdeauna.

Într-o transmisiune preînregistrată pentru Adunarea Generală a ONU, Zelenski a declarat: Rusia vrea să petreacă iarna pe teritoriul ocupat al Ucrainei… Vrea să pregătească fortificații pe teritoriul ocupat și să efectueze mobilizarea militară la ea acasă. Nu putem fi de acord cu un război amânat, pentru că va fi chiar mai fierbinte decât războiul de acum”.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI

În mod realist, există doar o mică șansă ca confruntarea din cauza Ucrainei să devină nucleară, dar dacă se va întâmpla, atunci este important să știți din timp care sunt opțiunile pe care le aveți.

Iată o listă de opțiuni cu cele mai sigure locuri de pe Pământ în cazul în care se declanșează al treilea război mondial:

Antarctica

Datorită Tratatului Antarcticii, Antarctica ar putea fi catalogată drept unul dintre cele mai sigure, dacă nu chiar cel mai sigur loc de pe planetă. În iunie 1961, 12 țări s-au reunit pentru a semna un acord prin care zona a fost declarată rezervație științifică”, ceea ce înseamnă că orice activitate militară ar fi fost interzisă.

Primii semnatari au fost Argentina, Australia, Belgia, Chile, Franța, Japonia, Noua Zeelandă, Norvegia, Africa de Sud, Uniunea Sovietică, Regatul Unit și Statele Unite. De atunci au urmat multe altele, printre care Brazilia, China, Germania, Coreea de Nord și Polonia. Practic, aceasta înseamnă că, în cazul unui război nuclear, nimeni nu ar atinge continentul.

Colorado

Un alt loc sigur ar putea fi Cheyenne Mountain. Pe acest munte, care se află în comitatul El Paso, Colorado, se află un buncăr masiv care conține o ușă de protecție împotriva exploziei de 25 de tone.

În interior se află sediul Comandamentului de Apărare Aerospațială a Americii de Nord (NORAD) și al Comandamentului Nordic al Statelor Unite – ceea ce îl face un loc foarte sigur și bine informat pentru a te ascunde. Când a fost construit, în 1966, a fost construit pentru a rezista bombardierelor sovietice cu rază lungă de acțiune, rachetelor balistice și unui atac nuclear din partea Rusiei.

Islanda

Dacă nu ai chef de o drumeție pe munte, încearcă o excursie pitorească în posibilul paradis sigur al Islandei. Are o populație mică, se ține departe de problemele politice internaționale și are un guvern neutru.

Șansele ca cineva să lanseze un atac și să includă Islanda în planurile de distrugere sunt foarte mici – și ați avea la dispoziție și o rezervă aproape nelimitată de pește.

Guam

Vrei să-ți petreci viața post-nucleară într-un loc mai cald? Atunci Guam ar putea fi răspunsul tău. Micuța insulă din Oceanul Pacific are o populație de aproximativ 168.000 de locuitori, mult spațiu și nici un dușman.

Are însă o armată foarte mică, formată din doar 1.300 de membri, dintre care doar 280 cu normă întreagă, așa că nu înțelegem de ce ar alege cineva să atace un astfel de loc. Nu reprezintă o amenințare pentru nimeni și ar fi un refugiu ideal pentru oricine fuge de război.

Australia

Capitala Australiei de Vest este atât de îndepărtată de orice centru politic încât ar fi sigur să presupunem că nu ar fi inclusă pe lista de distrugere a nimănui. Are o populație de peste 2 milioane de locuitori și suficient spațiu pentru a găzdui mult mai mulți.

Populația cuprinde, de fapt, persoane din multe alte țări, inclusiv 40% englezi, 9,2% scoțieni și chiar 1% galezi – deci cam toată lumea este binevenită acolo.

Israel

Și, în cele din urmă, dacă izbucnește un război nuclear, atunci Israelul ar putea fi primul pe lista de locuri în care să vă refugiați. Deoarece conține cele mai sfinte locuri ale aproape tuturor religiilor majore ale lumii, se poate spune că națiunea din Orientul Mijlociu ar fi în siguranță de pe lista distrugerilor.

Este, de asemenea, casa multor tuneluri subterane și locuri sigure, care ți-ar oferi instantaneu protecție împotriva bombelor nucleare, sau a oricărui tip de rachete.