Harvardul va face legea în Republica Moldova. În fruntea Guvernului ar urma să vină o altă absolventă a celebrei universităţi americane

  • Natalia Gavriliţă e singurul nume luat în calcul pentru funcţia de premier.
  • Şi Maia Sandu a terminat Harvard.
  • Ioana Petrescu, prima femeie din România ministru al Finanțelor.
  • Ioana Petrescu a făcut un doctorat la Harvard.
  • Ioana Petrescu, numită „ministrul usturoi”, a fost ţinta criticilor.

Harvardul va face legea în Republica Moldova. Pe lângă preşedintele Maia Sandu, şcolită la Harvard, în fruntea Guvernului ar urma să vină o altă absolventă a celebrei universităţi americane.

Natalia Gavriliţă e singurul nume luat în calcul pentru funcţia de premier. Gavriliţă a obţinut diploma de masterat în Politici Publice la Harvard, apoi a fost angajată în calitate de consultant la Banca Mondială. A ocupat şi o serie de funcţii publice în Moldova, iar în 2019 a fost numită ministru al Finanţelor.

Şi politica de la noi a avut o absolventă de Harvard. În 2013, Ioana Petrescu, o necunoscută, era numită de premierul Ponta consilier de stat pe probleme economice. În mai puţin de un an a devenit ministrul Finanţelor. Dar Ioana Petrescu nu a avut viaţă bună în politica românească. A fost acuzată de ignoranţă. A fost criticată şi după un editorial în Ziarul Financiar în care povestea că a cumpărat usturoi de la o bătrână. De acolo i se trage şi porecla „ministrul usturoi”.