• 36 de oameni au murit în Hawaii, arhipelagul se confruntă cu incendii de vegetație fără precedent.
  • Mii de oameni sunt evacuați din Maui, turiștii sunt rugați să plece cu propriile mijloace, orașul istoric Lahaina a fost distrus.
  • Toate focarele de incendiu sunt active, guvernatorul se așteaptă ca numărul victimelor să crească.

UPDATE ORA 11:30

Bilanțul victimelor incedniilor din Hawaii a ajuns la 38 de morți. Oamenii sunt sfătuiți să nu se deplase în înteriorul insulei Maui, unde sunt încă focare de incendiu periculoase.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Șase oameni au murit în Hawaii, din cauza unor incendii de vegetație care au cuprins arhipelagul. Este secetă extremă în Hawaii, iar rafale de vânt de 150 km/h aduse de uraganul Dora duc la răspândirea focului cu repeziciune.

Mii de oameni au rămas fără curent electric, iar 12 persoane au fost salvate de către Garda de Coastă după ce au sărit în ocean ca să scape de fumul flăcărilor ce se răspândesc cu repeziciune. 

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Serviciile de urgenţă şi liniile de comunicaţiile  sunt întrerupte în Maui, mii de oameni nu pot suna la 911,  mai multe şcoli şi drumuri au fost închise şi au fost evacuate sute de persoane. 

Incendiile din Maui sunt „fără precedent”, avertizează guvernatorul locotenent şi solicită ajutor din partea autorităţilor federale şi Casei Albe de la Washington D.C.  

Mahina Martin, şeful de comunicaţii din Maui, a declarat pentru CNN miercuri dimineaţă că incendiile se extind. 

„Toate focarele de incendii  sunt active, fiind nevoie de evacuări urgente într-o varietate de locuri din acele districte”, a spus ea.

Aproximativ 2.000 de vizitatori sunt blocaţi pe aeroportul local şi nu au unde să meargă, adaugă oficialul. Turiștilor care pot părăsi Lahaina și Maui cu mijlocae proprii li se cere să plece cât mai repede.  

Preşedintele Joe Biden monitorizează incendiile din Hawaii, a declarat miercuri un oficial de la Casa Albă.  Oficialul nu a analizat dacă preşedintele se gândeşte să trimită mai mult ajutor federal pentru a ajuta statul.

Guvernatorul Hawaii Josh Green se așeteaptă ca numărul victimelor să crească.