• Beatrice Mahler a spus că există nouă particularitate a noului val de coronavirus: hepatocitoliza.
  • Beatrice Mahler: „Înseamnă o reacție a ficatului destul de importantă, care urmare a inflamației severe care se regăsește în organism”.
  • Mahler a explicat că hepatocitoliza era prezentă și în 2020, dar numărul de cazuri care prezentau această particularitate era mic.
  • Institutul „Marius Nasta” din București a rămas fără locuri duminică.

Beatrice Mahler, managerul Institului „Marius Nasta” din București, a explicat pentru Digi24 că noua particularitate a noului val al pandemiei de coronavirus este hepatocitoliza: „Înseamnă o reacție a ficatului destul de importantă, care urmare a inflamației severe care se regăsește în organism”.

Mahler spune că hepatocitoliza era prezentă și în 2020, dar numărul de pacienți care prezentau această particularitate era mic.

„Acum, peste 60% au această formă de manifestare, formă care poate să interacționeze cu medicația, pentru că are și ea gradul ei de hepato-toxicitate”, a mai spus Beatrice Mahler.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Mahler mai spune că valul al treilea al pandemiei de coronavirus are la bază noi tulpini de SARS-CoV-2, dar și oboseala oamenilor în ceea ce privește respectarea măsurilor de siguranță.

Institutul „Marius Nasta” din București a rămas fără locuri în cursul zilei de duminică

Beatrice Mahler a spus duminică seara că Institutul „Marius Nasta” din București a rămas fără locuri. Motivul este creșterea bruscă a numărului de cazuri COVID: „În trei zile, s-au ocupat paturi care erau libere. Aveam o capacitate de 60% ocupată”.

„De la prânz nu mai exista niciun loc liber. Toate locurile, și în secție, și în terapie intensivă, sunt pline și probabil că în această noapte va trebui să punem paturi suplimentare dacă vor veni pacienți de acasă”, declara Beatrice Mahler duminică seara.

Mahler mai spune că Institutul „Marius Nasta” va primi pacienți care vin de acasă și nu vor mai interna pacienți din alte spitale: „Să putem manageria pacienții care ajung la spital cu forme severe, cu insuficiență respiratorie”.