• Guvernul a luat mai multe decizii care luni seara au fost publicate în Monitorul Oficial.
  • Practic, se completează și se modifică decizia privind prelungirea stării de alertă, așa cum a propus luni Comitetul Național pentru Situații de Urgență.
  • Hotărârea de Guvern care suspendă activitatea cu prezență fizică a școlilor și a grădinițelor private a fost publicată în Monitorul Oficial, luni seara.

Hotărârea de Guvern care suspendă activitatea cu prezență fizică a școlilor și a grădinițelor private a fost publicată în Monitorul Oficial, luni seara.

HG se aplică începând de marți, 26 octombrie.

„În condițiile articolului 5 alineatul 3 litera f) din Legea numărul 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, unitățile particulare de învățământ, inclusiv cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară, își suspendă activitățile ce impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în perioada 26 octombrie 2021 – 5 noiembrie 2021”, pvrede documentul.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Hotărârea de guvern a fost adoptată luni, în jurul orei 12.00, dar documentul a fost publicat în Monitorul Oficial abia la nouă ore distanță.

De asemenea, au fost publicate în Monitorul Oficial și noile reguli stabilite de Guvern privind accesul în mall, în biserică și în instituțiile de cultură.

Guvernul a luat mai multe decizii care luni seara au fost publicate în Monitorul Oficial. Practic, se completează și se modifică decizia privind prelungirea stării de alertă, așa cum a propus luni Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

CNSU a adoptat luni o hotărâre prin care sunt luate măsuri suplimentare pentru combaterea efectelor pandemiei. Astfel, în mall-uri vor avea acces doar persoanele vaccinate și cele trecute prin boală, cu unele excepții.

„Accesul în incintele operatoriilor economici care au ca obiect de activitate comercializarea produselor nealimentare să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile, cu excepția unităților farmaceutice dispuse în afara centrelor și parcurilor comerciale și a benzinăriilor”, a fost propunerea CNSU.

O altă măsură vizează „exceptarea de la măsura de interzicere a accesului în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public, aplicabilă persoanelor care nu fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau nu prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid și a următoarelor categorii:

a) participanții în cadrul procedurilor administrative derulate pentru motive de ordine și siguranță publică;
b) participanții în cadrul procedurilor judiciare, disciplinare, contravenționale sau administrativ-jurisdicționale;
c) persoanele care necesită acces la servicii medicale și prestații sociale;
d) persoanele care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării vaccinului”.

De asemenea, a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern care suspendă activitățile cu prezență fizică și în școlile și grădinițele private și cea privitoarea la măsurile de protecție la slujbele religioase, la procesiuni și în muzee.