Hillary Clinton spune că Joe Biden „a făcut ceea ce trebuia” când a renunțat să candideze la alegerile prezidențiale din SUA

Hillary Clinton a declarat pentru BBC că Joe Biden „a făcut ceea ce trebuia” dacă s-a dat la o parte în alegerile prezidențiale din SUA, după prestația sa lamentabilă la dezbaterea împotriva lui Donald Trump de la începutul acestui an, scrie BBC.

„Am fost cu el cu o săptămână înainte de acea dezbatere dezastruoasă și nu am văzut niciun motiv pentru care ar fi trebuit să se retragă”, a declarat fosta Primă Doamnă într-un interviu acordat programului Today al BBC Radio 4.

„Dar odată ce a avut loc acea dezbatere, nu și-a mai putut reveni și a făcut ceea ce trebuia”, a spus ea. Clinton, care a candidat fără succes la președinție împotriva lui Trump în 2016, a declarat că ea crede că „viitorul democrației este în joc” în alegerile din noiembrie, care, potrivit sondajelor, sunt extrem de strânse.

Ea și-a arătat întregul sprijin pentru Kamala Harris, care l-a înlocuit pe președintele Biden în calitate de candidat democrat, cerându-i să îl „învingă pe Donald Trump pentru a opri febra pe care a provocat-o în sistemul nostru politic”.

„Cei doi candidați au prezentat agende extrem de diferite cu privire la direcția în care vor să ne ducă țara”, a declarat Clinton în interviul acordat BBC prezentatorului Today, Amol Rajan.

Alegerile, a spus ea, vor avea repercusiuni mult dincolo de SUA, inclusiv „dacă vom continua sau nu să sprijinim Ucraina, dacă putem obține un fel de rezoluție viabilă în Orientul Mijlociu și multe altele”.

Exit mobile version