• Au fost prezentate mașini Morris Minor, rockeri pe motociclete clasice și mods pe scutere, precum și dansatori care au prezentat diferite decenii.
  • Regina Elisabeta a II-a a avut mai multe apariții duminică, în cadrul ceremoniei jubileului său de platină – mai întâi ca o hologramă care salută din interiorul unei trăsuri de aur pe străzile Londrei.
  • Surprinzătoarea versiune digitalizată mai tânără a monarhului în vârstă de 96 de ani a ieșit la iveală înainte de apariția în persoană a Reginei.

Trăsura veche de 260 de ani a dus-o și a adus-o la și de la încoronarea sa din 1953. Astăzi, trăsura, flancată de gardieni călare, a prezentat imagini de arhivă cu Majestatea Sa, făcând să pară că se află înăuntru.

Regina a apărut ca o hologramă salutând mulțimea din Gold State Coach în timpul concursului de stradă de la Londra, care a inclus, de asemenea, un amestec eclectic de dansatori, dalek și Danger Mouse. Într-unul dintre principalele momente importante ale sărbătoririi Jubileului de Platină, trăsura, flancată de gărzi călare, a prezentat imagini de arhivă cu Majestatea Sa, dând impresia că se află înăuntru.
Aceeași trăsură, veche de 260 de ani, a dus-o la și de la încoronarea sa în 1953.

Parada de trei kilometri, care a trecut pe lângă Palatul Buckingham, a fost împărțită în patru acte, primul fiind o procesiune militară. Aproximativ 10.000 de persoane au fost implicate, inclusiv o distribuție de 6.000 de artiști, dar și o gamă largă de celebrități în cea de-a patra și ultima zi a weekend-ului jubiliar care marchează cei 70 de ani de domnie ai reginei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Prințul de Wales, ducesa de Cornwall și ducele și ducesa de Cambridge, împreună cu cei trei copii ai lor, prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis, s-au numărat printre demnitarii aflați în loja regală pentru a urmări festivitățile. Regina, în vârstă de 96 de ani, nu a fost prezentă, dar fanii regali au avut parte mai târziu de o apariție a acesteia la balconul Palatului Buckingham, la punctul culminant al weekendului prelungit de sărbătoare bancară.

Gărzile, Gurkhas, pușcașii marini regali și Regimentul de cavalerie montată Household Cavalry în platoșe s-au numărat printre sutele de militari care au deschis drumul mărșăluind pe străzi. Un peloton de 300 de cicliști, pe biciclete de epocă din cele șapte decenii de domnie ale reginei, a coborât pe The Mall condus de Sir Chris Hoy și de cuplul de aur al ciclismului Dame Laura și Sir Jason Kenny.

De asemenea, în cadrul extravaganței carnavalului de stradă, celebrități, printre care cântăreții Sir Cliff Richard și Katherine Jenkins, atletul Sir Mo Farah, boxerul Chris Eubank și DJ-ul Tony Blackburn, au călătorit în autobuze cu etaj decorate și decapotabile, pentru a participa la sărbătorile deceniu cu deceniu. Cele patru numere din cadrul concursului au fost: For Queen And Country, The Time Of Our Lives, Let’s Celebrate și Happy And Glorious.

La parada militară au participat 1.750 de persoane și 200 de cai – unul dintre cele mai mari spectacole din istoria Marii Britanii – din cadrul Armatei, Marinei, RAF și Commonwealth-ului. Al doilea act a fost o „prezentare vibrantă a vieții britanice din 1972 încoace” și o celebrare a culturii, muzicii și tehnologiei din ultimii 70 de ani.