• La Roma, proprietarii de localuri au întins masa pe jos, să arate cât de rău au ajuns
  • Germania închide toate barurile și restaurantele timp de o lună
  • Mii de antreprenori și angajați din industria ospitalității au protestat în Berlin
  • Sute de antreprenori din HORECA au demonstrat la Barcelona

Strânși cu ușile pe care au fost forțați să le închidă, antreprenorii din HORECA din Europa strigă disperați după ajutor. La Roma, zeci de proprietari de baruri și restaurante au întins simbolic masa pe jos, în fața Panteonului, ca să arate unde au ajuns din cauza restricțiilor care le cer să închidă la ora 18. Și dacă nu era clar, un bucătar a cântat stingerea la trompetă. Proteste similare au avut loc și în alte 23 orașe italiene.

Angela Merkel a anunțat ieri că toate restaurantele, barurile, cinematografele și alte locații de agrement se vor închide de luni pentru patru săptămâni.

Cancelarul german și liderii celor 16 landuri nu au fost deloc mișcați de miile de proprietari de localuri care au protestat la Berlin. Protestatari au adus și un sicriu pe care scria industria ospitalității. Ca autoritățile să vadă că bagă acest sector al economiei în groapă din cauza restricțiilor.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Campino, solistul trupei Die Toten Hosen: Cum v-ați simți voi dacă cineva v-ar interzice să lucrați, aproape peste noapte, încă din martie și nici măcar să nu îți intre un cent în portofel? Cuvintele calde nu te ajută.

În Barcelona, au venit la protest alături de antreprenorii din HORECA proprietarii de saloane de cosmetică și șoferii de taxi. Sute de oameni s-au strâns în fața sediului administrației regionale catalane. Mesajul lor este simplu și clar: „Vrem să lucrăm! Vrem să lucrăm!”„Politicienii în șomaj!”

Gabriela Donaire, proprietar de restaurant: „Este ruină. Este moarte. Avem împrumuturi și familii care depind de noi”.

În Catalonia, localurile sunt închide deja de două săptămâni. Dar autoritățile regionale au anunțat că urmează alte restricții, după ce în toată Spania a fost impusă starea de urgență.