• Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va fi convocat sâmbătă
  • Restricțiile intră în vigoare de duminică
  • Magazinele se închid la ora 18.00 și intră în vigoare restricții de deplasare de la ora 20.00 acolo unde incidența este de peste 7,5 la mie toată săptămâna

Hotărârea de guvern în care sunt stabilite noile restricții a fost publicată, vineri seara, în Monitorul Oficial. Aceasta poate fi consultată aici.

Comitetul pentru Situații de Urgență al Municipiului București va fi convocat sâmbătă pentru adoptarea măsurilor care vor fi instituite de duminică, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

„Vom convoca mâine Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Se va publica între timp hotărârea și vom lua măsurile care vor fi cu aplicabilitate de duminică”, a spus vineri seara Alin Stoica. Acesta a precizat că CSUMB va fi convocat sâmbătă „undeva, între orele 11.00 și 14.00”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Prefectul a anunțat că multe dintre măsurile care vor fi aplicate vor fi „clarificate”.

Avem și o serie de întrebări, știm că sunt multe întrebări legate de partea asta, se colectează întrebările și mâine vom avea mai multă claritate pe toate măsurile care se vor aplica”, a mai spus Stoica.

Restricțiile intră în vigoare de duminică

Magazinele se închid la ora 18.00 și intră în vigoare restricții de deplasare de la ora 20.00 acolo unde incidența este de peste 7,5 la mie toată săptămâna, iar acolo unde incidența este de peste 4 la mie, restricțiile sunt doar pentru weekend, a anunțat, joi seara, Raed Arafat.

„În primul rând, referitor la intervalul orar în care este permisă circulația. Acolo unde incidența va fi peste 4 la mie în ultimele 14 zile urmează ca în timpul weekendului și anume în timpul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică circulația să fie permisă doar până la ora 20:00 și nu până la 22:00, cum este acum, iar la operatorii economici activitatea să fie permisă numai până la ora 18:00. Revenirea asupra acestei măsuri pe timpul weekendului se face când incidența scade sub 3,5 la mie”, a spus Arafat.

Șeful DSU a mai spus că o a doua măsură vizează zonele unde incidența depășește 7,5 la mie. Aici, circulația va fi permisă până la ora 20:00 pe toată durata săptămânii, iar la operatorii economici pot desfășura activitate până la ora 18:00 pe toată durata săptămânii. Revenirea asupra acestei măsuri va fi dacă scade incidența sub 7 la mie.