• Gradul de ocupare al hotelurilor și pensiunilor de la munte a fost redus la 70%
  • Numărul turiștilor străini de pe Valea Prahovei a scăzut în 2020 cu 72.5%
  • Numărul turiștilor români de pe Valea Prahovei a scăzut în 2020 cu 52%
  • Carantina de noapte intră în vigoare cu o oră mai devreme, adică de la ora 22:00
  • Măsurile se vor aplica începând cu 14 martie

Mergi la munte cu restricții. Asta a decis Comitetul Național pentru Situații de Urgență, după ce mai multe județe au intrat în scenariul roșu.

Gradul de ocupare din hoteluri sau pensiuni a fost redus la 70% în mai multe stațiuni în care se practică sporturi de iarnă. Este vorba despre 22 de stațiuni printre care se numără Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova și Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov. Hotărârea urmează să intre în vigoare de pe 14 martie.

Numărul turiștilor străini de pe Valea Prahovei a scăzut în 2020 cu 72.5%, iar cel al turiștilor români cu 52% față de 2019.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din Romania (FIHR), spune că limitarea capacității de cazare doar va scumpi vacanțele și va îndrepta turiștii către structurile de cazare neautorizate. El mai adaugă că nu în cameră se creează problemele, iar faptul ca sunt ocupate hotelurile nu generaza un val de infectare.

Carantina de noapte a fost modificată. Va intra în vigoare de la ora 22.00, nu de la ora 23 așa cum era până acum. Vei putea ieși din casă în intervalul 22.00-05.00 dimineața doar pentru motive întemeiate și cu declarația pe propre răspundere la purtător. Sau bineînțeles, cu legitimația sau adeverință de la angajator.