• Fiul președintelui american, Hunter Biden, încă este proprietarul unei firme din China
  • Hunter Biden deține 10% dintr-o firmă privată la care coproprietar este banca centrală a Chinei
  • Fiul președintelui „încearcă” de 2 ani să renunțe la acest activ

Fiul președintelui american, Hunter Biden, încă este proprietarul unei firme din China, chiar dacă tatăl lui a spus că nici un membru din familie nu va avea afaceri în străinătate, informează Daily Mail.

Mai precis, Hunter Biden deține 10% din fondul de investiții Bohai Harvest RST, firmă în care banca centrală a Chinei este coproprietar. În octombrie 2019, Hunter Biden a declarat că va renunța la acea investiție, atunci când Joe Biden l-a atacat pe Trump.

Joe Biden, 2019: „Nimeni din familia mea nu va avea birou la Casa Albă și nici nu vor fi prezenți la întâlniri ca și cum ar fi membri ai cabinetului și, de fapt, nici nu va avea vreo legătură de afaceri cu orice reprezentant al unei companii străine sau al altei țări.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Timpul a trecut, iar Hunter Biden nu a renunțat încă la cele 10 procente pe care le deține în compania din China nici după aproape 2 ani. Întrebat de ce nu a făcut acest lucru, un purtător de cuvânt al fiului președintelui a declarat în februarie că „mai durează”, dar a subliniat faptul că Hunter este un simplu cetățean.

Jen Psaki, purtător de cuvânt: „El lucrează la asta, dar voi sublinia un lucru – este un cetățean privat.”

Afacerile lui Hunter Biden în străinătate au fost unul dintre motivele pe care le-a invocat Donald Trump în campania electorală, motive pentru care Biden nu ar fi trebuit ales. El i-a acuzat, atât pe Joseph, cât și pe Hunter, că au legături în străinătate și sunt o amenințare pentru siguranța SUA.