Iar e bătaie pe hârtie igienică în SUA. Americanii au golit rafturile

Sursă foto: Profimedia
  • Walmart a declarat că vede disponibilităţi sub normal pentru hârtia igienică şi produse de curăţenie în unele comunităţi.
  • Procter & Gamble, vânzătorul nr. 1 de hârtie igienică din SUA, a declarat că fabricile lucrează 24/7 pentru a satisface cererea.
  • Cumpărătorii au spus că hârtia igienică nu se mai găseşte la magazinele Costco din Fresno şi Los Angeles.

Începând de vineri după-amiază, 22 de state au impus restricţii menite să reducă răspândirea virusului – dând naştere unei noi goane după cumpărături de panică şi adoptatea, de către comercianţi, a raţionalizării unor produse.

Cumpărătorii dintr-o jumătate de duzină de oraşe din Statele Unite au declarat pentru Reuters că şerveţelele dezinfectante nu se mai găsesc la comercianţi cu amănuntul precum Walmart şi Costco, precum şi la lanţurile de produse alimentare Albertsons şi Vons deţinute de Cerberus Capital.

„Walmarts nu mai are şerveţele Lysol, iar hârtia igienică s-a terminat din nou”, a spus Whitley Hatcher, 31 de ani, din Tucson, Arizona.

„În mod ciudat, în locuri precum Walgreens şi Dollar Tree poţi găsi ceea ce ai nevoie. Cred că oamenii văd rafturile goale din magazinele mai mari şi se panichează”, a spus Hatcher.

La un Costco din Vancouver, Washington, nu se mai găsesc hârtie igienică, prosoape de hârtie, şerveţele de curăţat, mănuşi şi conserve de carne.

Vânătoarea de hârtie igienică are loc din nou şi în California, unde guvernatorul a ordonat, joi, măsuri de resticţie în cea mai mare parte a statului.

Cumpărătorii au spus că hârtia igienică nu se mai găseşte la magazinele Costco din Fresno şi Los Angeles.

Procter & Gamble, vânzătorul nr. 1 de hârtie igienică din SUA, a declarat că fabricile lucrează 24/7 pentru a satisface cererea.