• La Iaşi nu mai este niciun loc liber în secţiie de ATI în care se tratează pacienţi COVID
  • Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi îţi spune că se aşteaptă la creşterea de solicitări de internare, o dată cu 1 octombrie
  • Spitalul modular de la Iaşi, cu 256 de paturi, dintre care 103 de ATI încă nu are autorizaţie

Iașiul geme de pacienți COVID, iar județul stă cu un întreg spital nefolosit. E vorba de mult trâmbițatul spital modular, care, deși e gata, nu e deschis pentru că nu are autorizație de Mediu și aviz de la ISU.

Spitalul e închis în condițiile în care cele 44 de paturi de Terapie Intensivă din județ sunt ocupate toate. Iar în saloanele pentru pacienți confirmați mai este un singur loc. Iar Carmen Dorobăț, unul dintre cei mai cunoscuți medici în lupta cu COVID, îți spune că va fi și mai rău, chiar de azi.

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: În ceea ce priveşte judeţul Iaşi, avem, dacă am socotit eu bine în jur de peste 250 de persoane care au fost diagnosticate cu această infecţie în ultimele trei zile. În momentul de faţă avem un singur loc liber pentru confirmaţi. Pentru femei. Şi nici un loc liber la Terapie intensivă . Este un moment pe care nu m-aş fi gândit că îl pot trai atât de repede. Iaşul este şi centru universitar deci ne aşteptăm la o socializare intensă odată cu 1 octombrie şi bineînţeles.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”