• În seara zilei de vineri, 26 ianuarie, a avut loc un schimb de focuri de armă în apropierea unei sinagogi dintr-un cartier din Ierusalimul de Est.
  • Bilanțul provizoriu este de șapte morți.
  • În timp ce suspectul a fost împușcat mortal în timp ce fugea, poliția israeliană a anunțat sâmbătă arestarea a 42 de persoane.

Patruzeci şi două de persoane au fost arestate în vederea interogării după atacul sângeros comis vineri în apropierea unei sinagogi în Ierusalimul de Est, a anunţat sâmbătă poliţia israeliană, relatează presa franceză.

Un palestinian de 21 de ani a împuşcat mortal vineri seara şapte persoane în apropierea unei sinagogi din Ierusalimul de Est în timpul slujbei de shabbat, atacatorul fiind ucis la capătul unei curse de urmărire.

Poliţia a arestat 42 de suspecţi pentru a-i interoga, unii făcând parte din familia teroristului” , a indicat poliţia într-un comunicat.

Recomandări

POPOVICI SE CALIFICĂ ÎN FINALĂ
REZULTATE FINALE LA EUROPARLAMENTARE
TINERII ROMÂNI NU CONTINUĂ STUDIILE
IORDĂNESCU INTRĂ ÎN TOP 10
UNDE MERGI ÎN VACANȚĂ?
CUM LUCREAZA ANGAJAȚII ROMÂNI?

Alţi suspecţi locuiesc în acelaşi cartier din Ierusalimul de Est, a adăugat poliţia.

Forțele israeliene fuseseră plasate în ,,alertă maximă”

Într-un comunicat separat, poliţia a indicat că forţele israeliene fuseseră plasate în stare de alertă maximă” .

Atacul armat a survenit la Neve Yaakov, cartier al coloniştilor israelieni în Ierusalimul de Est, parte a Oraşului Sfânt anexat de Israel.

Şeful poliţiei, Kobi Shabtai, a evocat unul dintre cele mai grave atacuri comise în Israel în ultimii ani” .

După atacul de vineri seara, premierul israelian Benjamin Netanyahu promisese „măsuri imediate” , fără alte precizări, şi i-a invitat pe israelieni să nu-şi facă dreptate ei înşişi, ci să lase aceasta în seama armatei şi poliţiei.

Împuşcăturile au survenit a doua zi după un raid al armatei israeliene la Jenin, în nordul Cisiordaniei, care i-a costat viaţa pe nouă palestinieni.

Armata israeliană a declarat sâmbătă că îşi va întări dispozitivul cu un batalion în Cisiordania după acest atac, conform Reuters.

Gruparea fundamentalistă Hezbollah a salutat sâmbătă, într-un comunicat, atacul în cursul căruia un trăgător palestinian a omorât şapte persoane şi a rănit alte trei vineri în apropierea unei sinagogi din Ierusalim, potrivit agenţiei.