Ierusalim: 42 de persoane au fost arestate după atacul de la o sinagogă soldat cu 7 morți

  • În seara zilei de vineri, 26 ianuarie, a avut loc un schimb de focuri de armă în apropierea unei sinagogi dintr-un cartier din Ierusalimul de Est.
  • Bilanțul provizoriu este de șapte morți.
  • În timp ce suspectul a fost împușcat mortal în timp ce fugea, poliția israeliană a anunțat sâmbătă arestarea a 42 de persoane.

Patruzeci şi două de persoane au fost arestate în vederea interogării după atacul sângeros comis vineri în apropierea unei sinagogi în Ierusalimul de Est, a anunţat sâmbătă poliţia israeliană, relatează presa franceză.

Un palestinian de 21 de ani a împuşcat mortal vineri seara şapte persoane în apropierea unei sinagogi din Ierusalimul de Est în timpul slujbei de shabbat, atacatorul fiind ucis la capătul unei curse de urmărire.

Poliţia a arestat 42 de suspecţi pentru a-i interoga, unii făcând parte din familia teroristului” , a indicat poliţia într-un comunicat.

Alţi suspecţi locuiesc în acelaşi cartier din Ierusalimul de Est, a adăugat poliţia.

Forțele israeliene fuseseră plasate în ,,alertă maximă”

Într-un comunicat separat, poliţia a indicat că forţele israeliene fuseseră plasate în stare de alertă maximă” .

Atacul armat a survenit la Neve Yaakov, cartier al coloniştilor israelieni în Ierusalimul de Est, parte a Oraşului Sfânt anexat de Israel.

Şeful poliţiei, Kobi Shabtai, a evocat unul dintre cele mai grave atacuri comise în Israel în ultimii ani” .

După atacul de vineri seara, premierul israelian Benjamin Netanyahu promisese „măsuri imediate” , fără alte precizări, şi i-a invitat pe israelieni să nu-şi facă dreptate ei înşişi, ci să lase aceasta în seama armatei şi poliţiei.

Împuşcăturile au survenit a doua zi după un raid al armatei israeliene la Jenin, în nordul Cisiordaniei, care i-a costat viaţa pe nouă palestinieni.

Armata israeliană a declarat sâmbătă că îşi va întări dispozitivul cu un batalion în Cisiordania după acest atac, conform Reuters.

Gruparea fundamentalistă Hezbollah a salutat sâmbătă, într-un comunicat, atacul în cursul căruia un trăgător palestinian a omorât şapte persoane şi a rănit alte trei vineri în apropierea unei sinagogi din Ierusalim, potrivit agenţiei.