Igluurile de la Cluj sunt ilegale. Poliţia a cerut patronilor de restaurante să le demoleze

Patronii de restaurante din Cluj-Napoca rămân iar cu un gust amar, după ce au băgat bani și energie în igluuri. În weekend poliţiştii au luat la rând toate restaurantele cu astfel de amenajări. Au oprit servirea clienţilor, au dat amenzi şi i-au pus pe administratori să demoleze igluurile. Cluj-Napoca are o rată a infectărilor de peste 3 la mia de locuitori.

Beatrice Milonean, purtător de cuvânt IPJ Cluj: „Construcţiile de tip iglu sunt asimilate ca fiind spaţii închise, astfel utilizarea acestora este permisă în localităţile în care incidenţa cazurilor este de sub trei la mia de locuitori. Au fost identificaţi trei operatori economici care nu respectau măsurile, aceştia desfăşurându-şi activitatea în construcţii de tip igluu. Au fost sancţionaţi contravenţional. Totodată fiind dispusă orprirea servirii clienţilor şi înlăturarea materialului de pe structura de construcţie.”

Clujenii abia reveniseră la obiceiul de a lua masa în oraș. Oamenii sunt acum indignați de măsurile luate de autorități pentru că nu le-au mai rămas decât terasele în aer liber.

Tomas Nichita, client: „Mă enervează mai ales iarna. Vă daţi seama că nu e plăcut să stai în frig, mai ales când sunt temperaturi cu minus. Chiar dacă ei încearcă să încălzească cât de cât terasa, nu ai cum. Am fost odată, mi-au îngheţat picioarele şi m-am dus acasă ca pinguinul, deci vă daţi seama cum îi. Oricum lumea e deja destul de tensionată din toate punctele de vedere.”

Chiar dacă au fost amendaţi, patronii de restaurante din Cluj încă nu au demolat igluurile. Momentan nu mai fac rezervări şi aşteaptă cu nerăbdare să scadă rata infectărilor. Dacă voiam să luăm masa într-un igluu din Cluj trebuia să facem o consumaţie de minim 300 de lei şi aveam voie să stăm la masă doar două ore.

Exit mobile version