Igor Dodon, primul în linie la vaccinul anti-COVID al ruşilor

Sursa foto: Profimedia
  • Igor Dodon aşteaptă vaccinul anti-COVID al ruşilor pentru a-l încerca
  • Vaccinul Sputnik V a primit aprobarea de la autorităţile ruse
  • Testarea în masă începe săptămâna viitoare

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat că e primul în linie la vaccinul anti-COVID al ruşilor. Preşedintele vrea să elimine scepticismul cetăţenilor faţă de vaccinul Sputnik V. Republica Moldova a înregistrat o creştere record a numărului de cazuri, săptămâna aceasta, peste 600 într-o zi.

„Când vor accepta să fie administrat în afara ţării, eu sunt gata să mă ofer, ca primul dintre moldoveni pentru a testa vaccinul pentru cetăţenii ruşi. Sunt gata să risc şi sănătatea, dacă va fi necesar, pentru ca acesta să ajungă mai repede în Republica Moldova”, scrie Dodon pe pagina sa de facebook.

Vaccinul ruşilor e dezvoltat de de Institutul Gamaleya din Moscova, iar specialiştii îl declară sigur şi eficace, după cele două luni de testare la scară mică. Testarea în masă va începe săptămâna viitoare, pentru 40.000 de persoane.

Sputnik V a primit deja aprobarea din partea autorităţilor interne, aşa că Putin a declarant că Rusia e prima ţară care a înregistrat un vaccin anti-COVID.

Cu toate acestea, specialiştii OMS rămân, încă, sceptici. OMS se află în discuţii cu Rusia pentru a afla mai multe informaţii. Datele sunt puse şi la dispoziţia câtorva state care iau în calcul să participe la faza finală a procesului, printre care Emiratele Arabe Unite, India, Brazilia, Arabia Saudită şi Filipine.