Igor Dodon simte că poate pierde alegerile: „Nu daţi porumbelul din mână pe coţofana de pe gard”

Vecinii de peste Prut au de luat mâine o decizie importantă, pentru următorii patru ani. În al doilea tur al alegerilor prezidențiale se luptă candidata pro-europeană Maia Sand și actualul președinte Igor Dodon, susținut de Moscova.

Igor Dodon simte că poate pierde, aşa că în campania electorală a avut un discurs agresiv. A atacat-o constant pe oponenta sa şi le-a vorbit moldovenilor despre pericolul unirii cu România.

Igor Dodon: „Dacă e să parafrazez o vorbă din popor: nu schimbaţi porumbelul din mână pe coţofana de pe gard. Nu schimbaţi porumbelul din mână pe coţofana de pe gard, pentru că o să regretăm absolut toţi. (…) Adepții ideii de lichidare a Moldovei prin unirea cu România vor constitui, Doamne ferește, 40-50 la sută. Ce se va întâmpla? Va fi o catastrofă. Trebuie să interzicem partidele care pledează deschis pentru lichidarea Republicii Moldova.”

De cealaltă parte, Maia Sandu, fost ministru al Educaţiei şi fost premier, a avut o campanie mult mai dinamică. Şi-a făcut cont pe TikTok. S-a filmat cum sparge ouă, aluzie la o declaraţie amuzantă a lui Igor Dodon: „O bătrână mi-a ghicit în ouă că voi câştiga” a spus el.

Maia Sandu: „Am văzut cu toții în ultimele zile cum Dodon a ajuns în ultimul hal, a coborât direct în glod. E isteric, toarnă minciuni cu găleata.”

La votul din primul tur, proeuropeana Maia Sandu a obținut o victorie surpriză: 36% din voturi. Igor Dodon a obținut 33% din opțiuni.

Exit mobile version