• „Iisus Hristos a fost primul comunist din lume“, afirmă liderul Partidului Comunist din Rusia.
  • Gennady Zyuganov: „Trebuie să studiem Biblia“.

Primul comunist din lume nu a fost nimeni altul decât Iisus Hristos“, consideră liderul Partidului Comunist din Rusia. Afirmația a făcut-o în timpul unui interviu pentru Komsomolskaya Pravda.

Puneţi predica lui Iisus de pe munte alături de codul moral al celui care a pus bazele comunismului şi vi se va tăia respiraţia“, continuă Gennady Zyuganov, care explică faptul că „principalul slogan al comunismului – «Cine nu lucrează nu va mânca» – este scris în a doua epistolă a apostolului Pavel“. Afirmația apare în Noul Testament.

„Trebuie să studiem Biblia“, încheie Zyuganov.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Comentariile acestuia vin în contextul în care Partidul Comunist din Rusia încearcă să câștige locuri în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului din Rusia, la alegerile parlamentare din 17-19 septembrie, scrie The Moscow Times.

O astfel de declarație ar fi fost probabil nemaiauzită în timpul erei sovietice, când guvernul comunist a urmat o politică de ateism. Totuși, în anii post-sovietici, în special în ultimul deceniu al guvernării președintelui Vladimir Putin, guvernul a stabilit legături cu Biserica Ortodoxă Rusă.