• Restricțiile se relaxează, de mâine, în 23 de localități din Ilfov.
  • Restaurantele rămân închise în 16 localități din județul Ilfov.
  • Rata de infectare din Ilfov a coborât până la 2,85 cazuri la mia de locuitori.

Județul Ilfov prinde din nou viață. De mâine, antreprenorii din industria ospitalității își reiau activitatea în mai multe localități.

„Sunt 23 de localități în care activitatea localurilor va fi reluată și la interior. Cu un program limitat, desigur (n.r. – 6-23), În 14 dintre ele, la 30% din capacitate. Printre ele sunt localități precum Corbeanca, Mogoșoaia, Popești Leordeni sau Snagov. În alte 9 localități, localurile vor funcționa chiar la 50% din capacitatem, asta pentru că incidența este mai mică de 1,5 cazuri la mia de locuitori. Cernica, Clinceni și Brănești, printre acestea. În schimb, alte 16 localități nu pot redeschide nimic, momentan, asta pentru că rata de infectare e peste pragul limită de 3 la mie”, a transmis Edi Popescu, corespondent Aleph News.

Ce alte afaceri sau activități își vor mai relua activitatea

„Își vor relua activitatea și cinematografele sau sălile de cinema. La fel și agențiile de pariuri. Tot la 30%, respectiv 50% din capacitate, în funcție de incidență. În plus, acolo unde rata de infectare e mai mică de 1,5 la mie, se pot organiza și spectacole de tip drive-in. Dar și spectacole sau concerte cu cel mult 300 de spectatori, cu locuri pe scaune, distanță de 2 m și obligația de a purta mască”, a mai spus Edi Popescu.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN