• Ilie Bolojan: „Ce vor face colegii care candidează, după aceea, în pasul doi, cel care pierde, asta va rămâne la decizia lor, dar în mod cert va fi o afectare”
  • Bolojan, despre Ludovic Orban: „Nu știu dacă și-ar dori să revină în această funcție”
  • Congresul PNL la care se va alege președintele PNL va avea loc în 25 septembrie.

Congresul este și o chestiune de validare pe poziția administrativă, spune, duminică, președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, care admite că oricare dintre cei doi candidați la șefia PNL va pierde, Ludovic Orban sau Florin Cîțu, riscă să piardă și funcția pe care o deține.

Ilie Bolojan a fost întrebat, duminică, la Prima TV, dacă Florin Cîțu va mai putea rămâne premier, în cazul în care va pierde alegerile din partid.

„Din punctul meu de vedere, Congresul este și o chestiune de validare pe poziția administrativă pe care o ocupi, nu doar un congres politic, pentru că în momentul în care un candidat nu este recunoscut de partidul lui, vă puteți da seama că i se știrbește autoritatea. Or, neavănd autoritate, indiferent cine ar fi în situația asta, nu mai poate fi eficient pe poziția administrativă pe care o ocupă. Deci, cred că va fi un efect. Ce vor face colegii care candidează, după aceea, în pasul doi, cel care pierde, asta va rămâne la decizia lor, dar în mod cert va fi o afectare”, a spus Ilie Bolojan.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

În continuare, Bolojan a fost întrebat dacă Ludovic Orban ar reveni în funcția de premier, în cazul în care va câștiga Congresul din 25 septembrie, liberalul spunând că nu știe dacă actualul președinte al PNL și-ar mai dori să revină în această funcție.

„De obicei aceste competiții politice, chiar și în interiorul unui partid, nu sunt doar o defilare și o chestie de scrimă. De multe ori lucrurile se degenerează. Sper să nu ajungem acolo, pentru că nu suntem în Opoziție, în așa fel încât ceea ce se întâmplă în PNL să aibă efecte în 2024. Ceea ce se întâmplă în PNL are efecte în guvernare țării mâine, poimâine, deci trebuie gândită o competiție care să nu facă ca lucrurile să nu mai poată funcționa. Nu știu dacă domnul Orban, într-o asemenea ipostază, și-ar dori să revină, dar eu sper ca din această competiție, relațiile dintre cei care concurează să rămână la un nivel normal”, a mai declarat Ilie Bolojan.

Ilie Bolojan a precizat că a avut discuții cu cei doi candidați, Ludovic Orban și Florin Cîțu, dar decizia pentru votul dat la Congres se va lua după alegerile din cadrul PNL Bihor.

Congresul PNL la care se va alege președintele PNL va avea loc în 25 septembrie. S-au înscris Ludovic Orban, actualul președinte al PNL și președinte al Camerei Deputaților, și Florin Cîțu, premier.