•  Asociația Pro Infrastructura atrage atenția la faptul că constructorul Straco este cvasi-inexistent
  • Potrivit Pro Infrastructura, după deschiderea nodului rutier de la Chețani, constructorul a dispărut aproape în totalitate din șantier

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructura susțin că lucrarea de pe Autostrada A3 este în pericol din cauza constructorului care a aproape a abandonat operațiunea. În aceste condiții, subcontractorii sunt neplătiți și fie au plecat, fie se pregătesc să părăsească șantierul.

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură susțin că situația este extrem de îngrijorătoare pe șantierul Autostrăzii A3 Transilvania între Chețani și C.Turzii. Acolo, constructorul este cvasi-inexistent, iar subcontractorii neplătiți au plecat sau sunt pe cale să o facă.

Potrivit informațiilor furnizate de Pro Infrastructura, după deschiderea nodului rutier de la Chețani, constructorul a dispărut aproape în totalitate din șantier, iar subcontractorul pe partea de structuri nu a fost plătit pentru lucrările executate și a părăsit lucrarea.

Recomandări

RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?
TRUMP „ÎNGHEAȚĂ” ÎN TIMPUL DISCURSULUI
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
CONTRACTELE LUI ALTMAN

În prezent doar subcontractorul pe partea de terasamente mai este mobilizat, însă în lipsa plăților și a aprovizionării cu materiale, în scurt timp va intra în incapacitate de a asigura consumabilele în șantier și de a plăti salarii sau taxe, mai spun cei de la asociație. Concluzia este că deși vremea este încă prielnică, terasamentele vor suferi degradări peste iarnă.

La final, reprezentanții Asociației Pro Infrastructură îi solicită CNAIR să-l mobilizeze de urgență pe antreprenorul acestei lucrări și să introducă posibilitatea plății directe a subcontractorilor care duc greul șantierului. În caz contrar, în câteva săptămâni vom avea un șantier complet părăsit și companii autohtone în pragul falimentului, mai spun cei de la Pro Infrastructura.